Hlavní obsah

Rozmíšky v Red Bullu u konce? Stáj se chce dohodnout s Webberem

PRAHA

I přes některé rozmíšky v týmu formule 1 Red Bull, které vyvolaly spekulace, že by australský pilot Mark Webber mohl v příští sezóně zamířit o stáj dále, to vypadá, že nakonec vše zůstane při starém. Šéf Red Bullu Christian Horner je podle svých slov připraven si s Webberem sednout a promluvit si o prodloužení smlouvy na další sezónu.

Foto: Mark Horsbourgh, Reuters

Australský pilot Red Bullu Mark Webber

Článek

„Mluvili jsme o Markově budoucnosti v týmu a očekávám, že tady bude. V týmu je oblíbený, navíc vždy jsme se bavili, že si v průběhu léta sedneme a promluvíme. Mark a já máme velmi dobrý vztah, debaty s ním jsou vždy upřímné a férové,“ podotkl Horner s tím, že obě strany chtějí spolupráci natáhnout i do roku 2012.

Horner již evidentně vychladl, po tvrdém souboji Webbera s úřadujícím mistrem světa Sebastianem Vettelem ze stejné stáje v britské Velké ceně totiž pořádně soptil, když Australan neuposlechl příkaz z boxů a neustále na týmového parťáka útočil. Horner jeho počínání označil za hloupé s tím, že jedinec není více než tým.

Nahradí ho Ricciardo? A kdy?

Právě od toho okamžiku se začaly rojit spekulace o Webberově konci v Red Bullu, podle některých ho měl nahradit Fin Kimi Räikkönen. I přes Hornerova vstřícná slova ale není jasné, jak to s Webberem bude po následující sezóně. Prý na konci roku 2012 skončí. Prohlásil to v australské televizi týmový poradce Helmut Marko, pravá ruka majitele stáje a miliardáře Dietricha Mateschitze. Stáj pak prý zaplní volné místo mladým Webberovým krajanem Danielem Ricciardem.

Jenže i tohle pak Horner žehlil. „Helmut (Marko) řekl ´možná´. Zaměřil se na Ricciarda a možná se jeho slova trochu ztratila v překladu. Webber může mít před sebou ještě dvě, tři či čtyři sezóny ve formuli 1. Je na něm, jestli zůstane hladový po úspěších,“ vysvětloval šéf Red Bullu.

Webber skončil na poslední Velké ceně v Maďarsku až pátý a opět ztratil na rivala a zároveň stájového kolegu Vettela. Ten dojel druhý za vítězným Jensonem Buttonem. Vettel vede průběžné pořadí s pohodlným náskokem 85 bodů právě před Webberem a míří za obhajobou titulu. Naopak Webberovi dýchají na záda s tříbodovým odstupem Lewis Hamilton, další bod zpět je Fernando Alonso.

Reklama