Hlavní obsah

Umíme se s problémy vypořádat, zní ze stáje Ferrari

PRAHA

Další zklamání prožila při nedělní Velké ceně Kanady vozů formule 1 stáj Ferrari. Po závodu v Monte Carlu, kde utrpěla drtivou porážku od týmu McLaren, projel cílem v Montrealu jen pátý Kimi Räikkönen, Felipe Massa byl diskvalifikován. Tým z Maranella po šesti podnicích MS ztrácí na McLaren na všech frontách, na poplach ale zatím nebije.

Článek

„Očekávali jsme obtížný závod, ale při pohledu na výsledky to byl vlastně eufemismus,“ komentoval sarkasticky výsledkovou listinu šéf Ferrari Jean Todt. „Závod v Kanadě byl díky výjezdům safety caru tak chaotický, že jsme nakonec odešli jen se čtyřmi body. Nejsme ale v podobné situaci poprvé a vždy jsme se dokázali z problémů vymotat,“ doplnil jednašedesátiletý Francouz.

Ferrari se po šesti závodech dívá v Poháru konstruktérů na McLaren s odstupem šestadvaceti bodů, v jezdeckém šampionátu ztrácí třetí Massa na vedoucího Lewise Hamiltona patnáct bodů a Räikkönen jednadvacet. Massu připravila o bodový zisk v Montrealu diskvalifikace ze čtvrtého místa za vyjetí z boxů na červenou.

Todt při hodnocení závodu připomněl, že Räikkönenův vůz byl během závodu dvakrát poškozen. Fin totiž záhy po startu „ťukl“ do zadní části monopostu svého týmového kolegy, a poté utrpěl šrámy při střetu s troskami BMW Roberta Kubicy, který vyvázl nezraněn z hrozivého karambolu.

„Závod v Montrealu pro mě byl hodně obtížný od samého začátku. Vůz na špinavé straně tratě neseděl, jak měl, a záhy po startu jsem trefil předním křídlem Felipeho záď. Pak přišel chaos při výjezdech safety caru a další poškození od zbytků Kubicova monopostu, po němž jsem měl problémy s nedotáčivostí vozu a brzdami,“ přiblížil finský pilot.

„Všechny potíže dohromady závod pěkně zkomplikovaly. Nakonec jsme vybojoval nějaké body a jsem za to rád, protože mohlo být klidně hůř,“ dodal Räikkönen.

Reklama

Související témata: