Hlavní obsah

Vítěz Button: Myslím, že kluci z Toyoty a Red Bullu nás dohnali

PRAHA

Tři ze čtyř závodů vyhrál Jenson Button v letošní sezóně mistrovství světa formule 1. A i když své vítězství z nedělní Velké ceny Bahrajnu považuje za své nejlepší, připouští, že Brawn GP trochu ztrácí své dominantní postavení. „Myslím, že kluci z Toyoty a Red Bullu nás dohnali,“ prohlásil devětadvacetiletý Brit.

Článek

Tři vítězství a jedno třetí místo má na svém kontě v letošním roce mistrovství světa F1 Jenson Button. A s náskokem dvanácti bodů je v čele průběžného hodnocení před svým stájovým kolegou Rubensem Barrichellem. „Toto vítězství je moje nejlepší. Bylo to ale velmi těžké. O tomto víkendu jsme nebyli tak silní jako v prvních závodech,“ přiznal Button.

„Myslím, že kluci z Toyoty a Red Bullu nás dohnali. Máme nějaké drobné nedostatky, které je potřeba vyřešit. Musíme se zaměřit na další vylepšení vozu,“ dodal devětadvacetiletý britský pilot týmu Brawn GP.

Spokojenost převládala také u stájí Red Bull a McLaren. Němec Sebastian Vettel podruhé za sebou bodoval. Po vítězství v Číně si tentokrát připsal osm bodů za druhou příčku a už je třetí v průběžném pořadí. „Jsem velmi rád, že jsme bodovali v tak těžkém závodě. Ke konci už jsem viděl v zrcátkách, jak je Jarno blízko. Neudělal jsem ale chybu a jsem druhý,“ radoval se jednadvacetiletý talent. Ze čtvrtého místa měl radost Lewis Hamilton. „Čtvrté místo mě potěšilo, tento výsledek je pro tým povzbudivý. Nesmíme ale v naší práci přestat,“ zdůraznil Hamilton.

Alonso zkolaboval

Jak těžká je Velká cena Bahrajnu by mohl vyprávět i Fernando Alonso, kterému se po závodě udělalo špatně z horka. A není divu, rtuť ukazovala šestatřicet stupňů a Španělovi během soutěže přestala fungovat pumpička na vodu. Do cíle dojel dehydratovaný a musel přerušit i rozhovory s novináři. "Udělali jsme maximum. Příští závod musíme získat více bodů," vyzýval Španěl svůj tým ke zlepšení vozu.

Na první body dosáhlo i Ferrari. Kimmi Räikkönen obsadil šestou příčku a získal tři body. I přesto ale nebyl moc nadšený, neboť oba vozy měly problémy. "Jsem rád, že jsem získal několik bodů, netěší mě ale výkon našeho vozu," řekl předloňský mistr světa. Trable měl i Felipe Massa, kterému nefungovalo KERS a dojel až na čtrnáctém místě. A tak tým z Maranella stále vzhlíží s nadějemi k příští GP Španělska...

Reklama

Související témata: