Hlavní obsah

V Argentině vede Loeb, Vojtěcha zbrzdily tlumiče

CÓRDOBA

Světový šampión Sébastien Loeb míří v Argentinské rallye za třetím vítězstvím po sobě. Francouzský jezdec na citroënu vyhrál sedm z jedenácti rychlostních zkoušek, které dosud závodníci absolvovali, a před závěrečnou třetí etapou vede o 19 sekund před Marcusem Grönholmem na fordu.

Článek

Finský pilot oslavil dva dílčí úspěchy, zbylé dvě erzety ovládl jeho krajan a týmový kolega Mikko Hirvonen, který na Loeba ztrácí už téměř půldruhé minuty. Francouz si prvenstvím může pojistit vedení v seriálu.

Českému jezdci Štěpánu Vojtěchovi v sobotu výrazně zkomplikovaly boj na šotolinových tratích nefunkční tlumiče na jeho voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Liberecký závodník figuruje na 37. pozici s půlhodinovým odstupem za Loebem, mezi produkčními vozy je osmnáctý.

"Aniž bychom měli sebemenší náraz, či nehodu, upadly nám nádobky tlumičů na pravé i levé přední straně. Vytekla kapalina a museli jsme všech pět odpoledních zkoušek absolvovat bez obou předních tlumičů," uvedl Vojtěch v tiskové zprávě. "Když byla cesta rovnější, snažili jsme se alespoň trošku přidat, ale ve finále jsme na pěti vložkách ztratili více než patnáct minut a tím byl pro nás závod v podstatě rozhodnut," dodal.

Soutěž v neděli zakončí čtyři měřené úseky.

Výsledky - po druhé etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën) 1:44:13,0, 2. Grönholm (Fin./Ford) -19,2, 3. Hirvonen (Fin./Ford) -1:25,3, 4. Latvala (Fin./Ford) -2:32,0, 5. H. Solberg (Nor.(Ford) -2:44,8, 6. Atkinson (Austr./Subaru) -3:15,1, ...37. Vojtěch (ČR/Mitsubishi) -29:44,6.

Reklama

Související témata: