Hlavní obsah

Češi vstoupili do Pražského baseballového týdne výhrou nad Švédy

PRAHA

Oba české reprezentační týmy zvládly vítězně úvodní zápas 27. ročníku turnaje Pražský baseballový týden v Krči. Zatímco seniorský výběr porazil Švédy vysoko 13:3 a stačilo mu na to pouze sedm směn, jedenadvacítka porazila tým AIST složený z amerických univerzitních hráčů 6:2.

Článek

Český A-tým připravující se na důležitou červencovou kvalifikaci na mistrovství Evropy měl raketový nástup a již během první směny prakticky rozhodl, když ji vyhrál 6:0. Po čtvrté směně zvýšil již na 10:3, a když se Švédsko neprosadilo na pálce v sedmé směně, Češi již na odpal nemuseli.

V dalším zápase se české reprezentaci postaví ve středu od 19:00 právě tradiční účastník turnaje AIST, jehož dnes prověřil výběr do 21 let. Po páté směně vedli čeští mladíci již 6:0 a přestože nechali soupeře zkorigovat výsledek, cennou výhru si vzít nenechali.

Nejdramatičtější zápas dne sehrály Francie s Chorvatskem ve skupině B. Chorvaté vedli po druhé směně 2:0, ale po sedmé prohrávali již 3:6. V osmé však dominovali poměrem 6:1 a dokončili velký obrat.

Pražský baseballový týden:
Skupina A:
ČR - Švédsko 13:3 (po 7. směně), ČR "21" - AIST (USA) 6:2.
Skupina B:
Francie - Chorvatsko 7:9, USAthletes (USA) - Slovensko 6:0.

Reklama