Hlavní obsah

Čtvrtí ve svěťáku? Fandí nám čím dál víc lidí, žasne Dvořák

Igls

Slzy blaha v českých očích se třpytily jako zlatavé sluneční paprsky malující líbeznou scenérii majestátních vrcholků Alp. Úsměv od ucha k uchu jasně deklaroval velkou spokojenost. Aby ne, když čeští bobisté Dominik Dvořák s Jakubem Noskem převzali ceny za páté místo v sobotním závodě Světového poháru v Igls.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Čeští bobisté, zleva Jakub Nosek a Dominik Dvořák, v Igls.

Článek

Vrátili se na místo zaslíbené, už před dvěma lety na olympijské dráze kousek od Innsbrucku protnuli cílovou čáru jako šestí nejrychlejší. Po dvou letech svou pozici ještě o chlup vylepšili a jen 16 setin je dělilo od medaile. „Asi nám to tady vyhovuje. Dráha je kratší, hodně těžíme ze startů," řekl Dvořák ke svému druhému nejlepšímu umístění v kariéře.

Český dvojbob se opět zařadil po bok olympijských medailistů a mistrů světa či Evropy. Lepší byli jen suverénní Friedrich, další elitní německý pilot Lochner, Lotyš Kibermanis a Kanaďan Kripps. „Už jsme mezi tou smetánkou. Věřím ale, že tím to neskončí. Já chci každý závod vyhrávat! Na medaile nám chybí jen kousíček," uvedl 26letý pilot.

Dvořák se v celkovém pořadí SP posunul ve dvojbobech už na čtvrté místo, navíc na třetího Rusa Andrianova ztrácí jen osm bodů. „Být čtvrtý ve svěťáku je paráda. Díky tomu můžeme těžit z výhodné pozice na startu. Taky sbíráme bodíky do ratingu, který se bude nesmírně hodit za dva roky před olympiádou v Pekingu. A nejlepší na tom je, že nám letos fandí čím dál víc lidí. Ozývají se i ti, které vůbec neznáme. Až jim skoro nestíháme odepisovat. Je to velká motivace makat a ještě se posunout výš," konstatoval Dvořák.

Jeho posádku čeká v neděli od 14 hodin závod královské disciplíny čtyřbobů. S novým materiálem se sestava Dvořák, Suchý, Šindelář a Nosek opět pokusí zajet kariérní maximum. „Když pořádně zabereme na startu a vyvaruju se drobných chyb v řízení, tak to pojede hodně dobře," uzavřel natěšený Dvořák.

Reklama