Hlavní obsah

Krasobruslaři Savchenková se Szolkowým chybovali, ale jasně vedou

ZÁHŘEB

Německá sportovní dvojice Aliona Savchenková, Robin Szolkowy sice na krasobruslařském mistrovství Evropy v krátkém programu nijak nezářila, ale suverénně se ujala vedení. Po první části soutěže na šampionátu v Záhřebu mají obhájci titulu náskok více než sedmi bodů před ruskými reprezentanty Marií Muchortovovu a Maximem Trankovem.

Článek

Nejvýraznější chyby se dopustila Savchenková při sólovém trojitém toeloopu, kdy se rukama dotkla ledu. Svěřenci Inga Steuera však náročnými zvedanými figurami, piruetami i krokovými pasážemi potvrdili roli v současné době jasně nejlepšího evropského páru a před středečními volnými jízdami mají nakročeno k dalšímu titulu.

Velmi vyrovnaný bude boj o zbývající dvě medaile. Vedle Muchortovové s Trankovem do něj mohou promluvit Ukrajinci Taťjana Volosožarová a Stanislav Morozov i další ruský pár Juko Kawagučiová, Alexander Smirnov. Na průběžném druhém až čtvrtém místě tyto dvojice dělí jen 1,48 bodu.

Pro kohokoliv z nich by to byla premiérová medaile z evropského šampionátu. Loni totiž Savchenkovou a Szolkowého na stupně vítězů doprovodili Rusové Maria Petrovová a Alexej Tichonov a Poláci Dorota a Mariusz Siudkovi, kteří už ukončili kariéru.

Výsledky:
Sportovní dvojice - po krátkém programu:
1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 70,36 bodu, 2. Muchortovová, Trankov (Rus.) 62,73, 3. Volosožarová, Morozov (Ukr.) 61,29, 4. Kawagučiová, Smirnov 61,25, 5. Ušakovová, Karev (všichni Rus.) 49,43, 6. Vartmannová, Just (Něm.) 47,23.

Reklama