Hlavní obsah

Moderní pětibojař Polívka obsadil druhé místo ve finále SP

CALDAS DA RAINHA

Český moderní pětibojař Ondřej Polívka obsadil druhé místo v nedělním finále Světového poháru. Dvacetiletý reprezentant nestačil v portugalském Caldas da Rainha pouze na Maďara Roberta Kaszu, na nějž ztratil 16 bodů.

Článek

Kasza vedl od plavecké části a na prvním místě se udržel až do konce. Mladý Čech se dostal mezi nejlepší tři po vydařeném parkuru a v závěrečném běhu se mu ještě podařilo předstihnout Ukrajince Dmytra Kirpuljanského. Polívka o osm bodů porazil Američana Eliho Bremmera, jenž se skvělým během vyšvihl ze sedmého místa na třetí.

Polívka nedělním výsledkem opět potvrdil pověst obrovského talentu tradičně úspěšného českého sportu. Čtyřnásobný vítěz české ankety 5P pro nejnadějnějšího moderního pětibojaře už letos v březnu překvapil vítězstvím v závodě SP v britském Millfieldu a nyní úspěšnou sezonu po přechodu mezi seniory završil.

Další dva čeští pětibojaři skončili v polovině výsledkového pole. Michal Michalík byl patnáctý, Michal Sedlecký tři příčky za ním. Před dvěma lety vyhrál finále Světového poháru Libor Capalini.

Výsledky:
1. Kasza (Maď.) 5628, 2. Polívka (ČR) 5612, 3. Bremer 5604, 4. Bowsher (oba USA) 5596, 5. Marosi (Maď.) 5564, 6. Walther (Něm.) 5544, ...15. Michalík 5388, 18. Sedlecký (oba ČR) 5320.

Reklama