Hlavní obsah

Nejlépe placený baseballista MLB Rodriguez přijde o sezónu

New York

Nejlépe placený baseballista MLB Alex Rodriguez vynechá kvůli disciplinárnímu trestu za doping celou letošní sezónu. Arbitráž sice pálkařovi New York Yankees snížila distanc z původních 211 na 162 zápasů, i tak ale osmatřicetiletá hvězda přijde o celou základní část i případné play off.

Foto: Fred Thornhill, Reuters

Alex Rodriguez vynechá kvůli disciplinárnímu trestu za doping celou sezónu.

Článek

Rodriguez dostal nejdelší trest za doping v historii loni v srpnu za spojení s floridskou laboratoří Biogenesis of America, která údajně dodávala sportovcům zakázané látky. Slavný hráč podle vedení MLB užíval a vlastnil zakázané podpůrné látky včetně testosteronu a lidského hormonu mnoho let, snažil se své prohřešky zakrývat a mařil vyšetřování.

Trojnásobný nejlepší hráč ligy Rodriguez se proti suspendaci odvolal a zažaloval komisionáře MLB Buda Seliga za to, že se mu snaží zničit kariéru. Nezávislá arbitráž nicméně většinu jeho trestu potvrdila a baseballista tak přijde o 25 miliónů dolarů, které mu měli letos Yankees podle smlouvy vyplatit. V New Yorku má Rodriguez kontrakt až do roku 2017, a pokud se příští rok vrátí a naplní ho, přijde si na 61 miliónů dolarů.

Rodriguez se ale nehodlá s trestem smířit ani po nejnovějším neúspěchu a hodlá se obrátit na federální soud. Podle agentury AP však soudci ruší rozhodnutí arbitráže jen velmi zřídka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články