Hlavní obsah

Skifařka Knapková nebude startovat na SP v Eatonu

Praha

Olympijská šampiónka ve veslování Miroslava Knapková vynechá víkendový druhý závod Světového poháru, který se koná v britském Eatonu. Současná královna světového skifu, jež se na začátku června stala potřetí v kariéře mistryní Evropy, se chce věnovat tréninku a připravit se na další náročný program.

Foto: Miguel Angel Morenatti, ČTK/AP

Miroslava Knapková se raduje z triumfu v cíli skifařského finále na ME v Seville.

Článek

"Poté mě čekají tři závody ve třech týdnech za sebou. Představím se na regatě v Amsterdamu, v Henley a poté v třetím závodě Světového poháru v Lucernu," řekla Knapková.

Dalším důvodem, proč do Anglie neodletí, jsou komplikace v přípravě, které jí způsobily nedávné povodně. Knapková nemohla trénovat v Praze, proto se přesunula do rodného Brna a jezdila na tamní přehradě.

"Podmínky tam byly dobré, ale byla jsem tam sama a já už jsem spíš zvyklá trénovat ve skupině," uvedla dvaatřicetiletá závodnice, která se dnes přesouvá do Račic. "Pokud to ale půjde, tak budeme trénovat i v Praze. Bylo by to příjemnější. Přece jen mám i nějaké povinnosti a jezdit mezi Račicemi a Prahou není ideální," řekla.

Absence v závodu SP nebude pro Knapkovou představovat problém, stejně jako většina evropských veslařů nestartovala ani na březnovém prvním dílu SP v Austrálii a o konečné umístění v seriálu jí příliš nejde. Navíc v Amsterdamu i v Henley ji čekají kvalitní soupeřky. "V Amsterdamu bude startovat bronzová z olympiády Australanka Crowová, v Henley zase Novozélanďanka Twiggová," dodala.

V Eatonu se představí jen čtyři české posádky. Společně se skifařem Ondřejem Synkem je přihlášen dvojskif Michal Plocek, Jan Andrle, párová čtyřka a osma.

Reklama