Hlavní obsah

Andrův stadion uvidí zápas dosud neporažených

Čtyři duely má dnes na programu česká fotbalová Gambrinus liga. Bezesporu zajímavé utkání se odehraje na Andrově stadionu v Olomouci, kam zavítá Jablonec. Oba dnešní soupeři jsou zatím asi nejpříjemnějším překvapením probíhající sezony. Domácí Sigma je po třech odehraných kolech se ziskem sedmi bodů na čtvrté příčce, Jablonec se stejným bodovým kontem na místě pátém.

Článek

Hanáci po nepříliš vydařené loňské sezoně propustili trenéra Pulpita a na jeho místo přišel Zdeněk Psotka. Ten prozatím předvádí se svým mužstvem divy. Olomouc, tým bez velikých hvězd v sestavě, se prezentuje kolektivním fotbalem a zatím jí to přináší ovoce.

V prvním kole Sigma vyloupila stadion nováčka Bohemians, kde zvítězila 2:1. Stejným výsledkem pak Psotkovi svěřenci zvítězili proti ambiciózní Plzni, aby kolo na to šokovali celou fotbalovou veřejnost remízou 1:1 na Spartě.

Trenér Psotka však nepřipouští žádnou euforii, což dokazují jeho slova na adresu Jablonce: „Čeká nás zarputilý protivník, který dobře brání. Má rychlý protiútok, je silný ve standardních situacích. Jsou v laufu, podobně jako my.“

Hanáci nemají žádné hráče na marodce, připraveni jsou tedy i Onofrej a Rossi, kteří laborovali s lehčími zraněními. Olomoučtí hráči budou chtít jistě potěšit natěšené fandy, motivací by jim měla být i dlouhodobá statistika, která hovoří o tom, že Jablonec již pět sezon na Andrově stadionu neprohrál.

I Jablonec po loňské „záchranářské“ sezoně vstoupil do letošního ročníku překvapivě dobře, a to nutno podotknout, že los k němu zrovna dvakrát přívětivý nebyl. Svěřenci trenéra Komňackého však dobyli zlínskou Letnou, kde zvítězili 1:0. Následovala překvapivá výhra doma s Ostravou, a až ve třetím kole Jablonečtí ztratili body. I když popravdě řečeno, remíza 1:1 se silnou Boleslaví je pro Jablonec spíše zisk, nežli ztrátou.

V zápase se Středočechy se však zranil dirigent týmu Igor Žofčák a není jisté, jestli do dnešního utkání zasáhne. Severočechům se na jeho dnešního protivníka daří, za posledních pět let s ním z deseti zápasů pouze třikrát prohráli.

Trenér jabloneckých František Komňacký před utkáním řekl, že jeho tým může jet do Olomouce klidný, může hrát uvolněně, podobně jako Sigma, a to slibuje kvalitní podívanou.

Předpokládané sestavy:

Sigma Olomouc: Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich - Kaščák, Hořava - Kazár, Melinho, Hubník - Ordoš.

FK Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Loučka, Pavlík, Žofčák (Hesek) - Lafata, Klapka.

Zápas mezi Olomoucí a Jabloncem má na Andrově stadionu úvodní výkop v 17.00 hodin, do té doby si můžete u společnosti bwin vsadit, a to v těchto kursech: na výhru Sigmy 2.00 rovných, na remízu 2.90 a na vítězství Jablonce 3.75.

Reklama