Hlavní obsah

Caňase dnes čeká Monaco

Argentinec Caňas, který se v poslední době dostal do velmi dobré formy, narazí ve 3. kole Roland Garros na nenasazeného krajana - Juana Monaco. Statistika vzájemných zápasů hovoří lépe pro zkušenějšího Caňase, který rodáka z Tandil porazil v obou vzájemně hraných zápase.

Článek

Guillermo Caňas na sebe letos poprvé výrazně poukázal v dubnu v Indian Wells, kde vyřadil světovou jedničku Rogera Federera. Poté ale nestačil na Španěla Carlose Moyu a s turnajem se rozloučil. V tuto chvíli 22. hráč světa překvapil i na Sony Ericsson Open. Se štěstím si sice v prvním kole poradil s Timem Henmanem a ve druhém kole s Juanem Carlosem Ferrerem, ale poté přehrál ve dvou setech Richarda Gasqueta. Ve čtvrtém kole opět narazil na Federera a díky dvěma úspěšně zvládnutým tiebreakům uštědřil Švýcarovi další letošní porážku. To Argentince jistě velmi nabudilo a v dalších zápasech se to jasně projevilo - hladce ve dvou setech přehrál nejprve Robreda a v semifinále i Chorvata Ljubičice. Ve finále sice nestačil na Novaka Djokoviče, ale i tak se žebříčkem ATP posunul rovnou o tři desítky nahoru.

Poté si dopřával zaslouženého turnajového odpočinku a pouze se připravoval na antuku. V úvodu ani nestartoval na turnaji ATP Masters Series v Monte Carlu a tak na oranžový povrch vstoupil turnajem v Barceloně. Na něm Caňas prokazoval své argentinské geny a vedlo se mu výborně - konečnou mu vystavil až ve finále Nadal. Špatně nehrál následně ani v Římě, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě Simona. Na Roland Garros si prozatím vede velmi dobře, postupně přehrál Hanesca, Bolelliho a Vliegena.

Soupeřem rodáka z Buenos Aires ve 4. kole pařížského grandslamu bude, jak už bylo zmíněno výše, krajan Juan Monaco. Ten je momentálně v žebříčku ATP o 13 pozic níže, ale stejně jako Caňas už dokázal letos na okruhu ATP triumfovat a to dokonce dvakrát. Vyhrál na domácím mítinku v Buenos Aires a také poslední prověrku před probíhajícím grandslamem v rakouském Poertschachu. Mezi jeho další letošní úspěchy patří čtvrtfinále Aucklandu, stejně se mu ještě vedlo v Costa Do Sauipe a Houstonu. V Paříži prošel už do čtvrtého kola, nezastavili ho Ital Fognini, Rakušan Melzer ani Roger-Vasselin.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Caňas favoritem zápasu s kursem 1.30 na jeho vítězství. Sázka na to že do čtvrtfinále postoupí Monaci je oceněna kursem 2.92.

Reklama