Hlavní obsah

Chelsea dnes hostí Newcastle

Londýnská Chelsea ztrácí v tuto chvíli na první Manchester United osm bodů; k dobru má ale dnešní dohrávku s Newcastlem. Proti Strakám bude chtít jistě napravit domácí víkendové zaváhání s Arsenalem, s nímž pouze remizovala 1:1.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Tímto zápasem jen potvrdila, že se jí v poslední době nedaří vyhrávat s těmi nejlepšími. Stejný výsledek se zrodil i před čtrnácti dny na Old Trafford; před měsícem Blues dokonce prohráli v Tottenhamu. Dnes je ale čeká soupeř z rozhodně slabšího soudku v podobě Newcastlu. "Nekoukáme na minulost, jdeme dál a dnes potřebujeme zvítězit, abychom stáhli náskok Manchesteru na pět bodů," řekl záložník Frank Lampard. Trenér Jose Mourinho bude pravděpodobně stejně jako o víkendu postrádat branáře Carla Cudiciniho a do branky se tak opět postaví Portugalec Hilário. Návrat na trávníky uspěchal po zranění Joe Cole a podle posledních informací ho čeká další měsíční pauza.

Newcastle nevstoupil do letošní sezony určitě tak jak by si představoval, ale v poslední době se zvedli a propracovali se na čtrnáctou příčku tabulky. Momentálně mají na svém kontě pět zápasů v řadě bez porážky. Zvítězit dokázali už třikrát za sebou; doma s Portsmouthem i Readingem a o víkendu dost překvapivě v Blackburnu. Vypadá to tak, že se svěřenci Glenna Roedera už smířili s marodkou, která je už od začátku sezony provází a nebude tomu jinak ani dnes. Potěšující zprávou je uzdravení Nickyho Butta, fit je i útočník Antoine Sibierski, zatímco Kieron Dyer a Scott Parker se nejspíše podívají na hřiště až v sobotním zápase s Watfordem. Výčet dlouhodobě zraněných je opravdu obsáhlý - Emre, Solano, Owen, Duff, Krul, Ameobi, Bernard, Moore, Bramble, Carr a Harper.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Jose Mourinha vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.20. Myslíte si, že Newcastle neodjede ze Stamford Bridge s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs je 3.78. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama