Hlavní obsah

Clevelend čeká první zápas v Bostonu

Boston vstupoval do play-off jako jasný lídr základní části a už jen kvůli tomuto faktu se od něj hodně očekává. V úvodním kole měli však Celtics nečekané problémy s Atlantou, jelikož ani jednou nedokázali zvítězit na její palubovce a postup si vydobyli až v rozhodujícím sedmém střetnutí. Ve druhé fázi je čeká loňský finalista Clevelend.

Článek

Celtics jsou bezesporu mužstvem domácí arény, vždyť v ní za celý dosavadní průběh sezony prohráli pouze šest duelů. V úvodním kole play-off tuto sílu jasně pocítila Atlanta, která průměrně prohrávala o 30 bodů, což je opravdu hodně. Doma však dokázala sehrát tři vyrovnané zápasy a jelikož je vždy dotáhla do vítězného konce, sérii překvapivě natáhla.

Nyní čeká Boston čtvrtý nejlepší tým východní konference, který táhne především Lebron James. S lídrem Clevelendu má však zkušenosti kouč domácích Doc Rivers, který 23letého rodáka z Ohia vedl při únorovém All-Star game. „Přeji si, abych na něj znal recept,“ řekl s úsměvem kouč Celtics, který dnes může spolehnout na všechny své hvězdy.

Hvězda Cavaliers už byla zmíněna a James by letos jistě chtěl zopakovat své loňské tažení v play-off. Prozatím se mu to daří, jelikož jeho tým dokázal postoupit v šesti zápasech přes Washington. Takzvaný King James přispěl průměrně 30 body na zápas, což je ve vyřazovací části opravdu vynikající číslo. Očekává se však, že obrana Bostonu mu tolik bodů nedovolí, tím spíše na své palubovce.

„Základní část zvládli ohromně, díky čemuž se cítí výborně a myslí na úspěch. Tento rok prostě cítí, že nadešel čas a poperou se o vítězství,“ konstatoval pivot Zydrunas Ilgauskas, který navíc vyzdvihl trojici Garnett - Pierce - Allen.

Především díky domácímu prostředí jsou jasným favoritem utkání hráči Bostonu, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.17. Myslíte si, že Clevelend překvapí a do své arény se vrátí nejméně s jedním vítězstvím, pak si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 5.25.

Reklama