Hlavní obsah

Indiana chce ukončit sérii Philadelphie

Už jen tři týmy NBA zůstávají v nové sezoně stále bez porážky. Jedním z nich je Philadelphia, která se dnes pokusí vítěznou šňůru prodloužit na palubovce Indiany.

Článek

Sixers jsou jedním z mužstev, které před sezonou neudělaly žádné větší změny a hrají v prakticky stejném složení, jako loni. Tým tak znovu vede rtuťovitý rozehrávač Allen Iverson, který u Philadelphie zůstal i přes předsezonní řeči o odchodu. Iverson si zatím vede skvěle - soupeře zatížil průměrně 34 body na zápas, přitom měl ale vynikající úspěšnost z pole a kromě toho má i téměř 10 asistencí za zápas. Příliš se zatím nedaří křídlu Chrisi Webberovi, který se po loňském comebacku zatím hledá, v útoku proto Iversonovi pomáhá především vynikající trojkař Kyle Korver. Oni a jejich spoluhráči zahájili nový ročník výhrou 88-75 nad Atlantou. To bylo jedno z "povinných" vítězství, své kvality ale poté Sixers prokázali i v Orlandu, které přestříleli 105-103, a naposledy i doma, kde si poradili s úřadujícím šampionem z Miami 107-98. "Odehráli jsme tři zápasy a třikrát jsme vyhráli, takže si asi umíte představit, jak je to pro nás vzrušující. Teď se ale chceme soustředit, abychom byli ještě lepší," prohlásil před dnešním utkání trenér Philadelphie Maurice Cheeks.

Také Indianě se letos zatím daří. Pacers vyhráli dva zápasy ze tří, paradoxně ale stále čekají na domácí vítězství. Tým, do kterého konečně znovu zapadl navrátilec Al Harrington, totiž uspěl pokaždé venku - nejprve uspěl na hřišti Charlotte 106-99 a v sobotu i v New Yorku, kde domácí Knicks porazil 109-95. Při domácí premiéře selhal a prohrál s New Orleans 91-100. Nyní měli Pacers tři dny na odpočinek, což se jim bude určitě hodit; čeká je totiž náročná šňůra čtyř zápasů v pěti dnech. Během této doby se trenér Carlisle pokusí dát dohromady optimální sestavu. S tím má totiž stále problém - na začátku sezony byl v základu Danny Granger, kterému se zatím nedaří v útoku, a Jamaal Tinsley, jemuž se zase nedaří v defenzivě.

Domácí prostředí je hlavním důvodem, proč bookmakeři považují za favorita Indianu, na kterou vypsali kurs 1.45 a handicap 5 bodů. Myslíte si, že Sixers dnes prodlouží svou úspěšnou sérii? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.80.

Reklama