Hlavní obsah

Mayer hraje o semifinále s Acasusem

Probíhající tenisový turnaj v Sopotech se nám přehoupl do druhé poloviny. V pavouku zůstalo už pouze osm nejlepších, kteří se dnes utkají o postup mezi elitní čtyřku. V ní nebude chybět jeden z dvojice Jose Acasuso - Florian Mayer, kteří proti sobě nastoupí krátce po poledni.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Argentinec je v tuto chvíli až na 72. příčce žebříčku ATP, když do letošní sezony startoval dokonce z 27. pozice. V roce 2007 tedy opravdu moc nezáří - největší úspěch zaznamenal v úvodu roku v Acapulco, kde se probojoval mezi nejlepší osmičku, stejně se mu vedlo následně v Casablance. Celkově na okruhu ATP odehrál v probíhající sezoně 31 zápasů, když ze 14 odcházel se svěšenou hlavou.

Na oblíbenou antuku vstoupil prohrou v prvním kole na turnaji série Masters v Monaku, kde nestačil na Rusa Andrejeva. Poté však zaznamenal mírné zlepšení; v Římě dokráčel do osmifinále, kde nestačil na Tomáše Berdycha, ale kolo předtím vyřadil silného Ljubičiče. Dařilo se mu i poté v Hamburku, kde obhajoval semifinálovou účast z loňského ročníku. Letos sice tak daleko nedokráčel, ale porazil momentálně silného Itala Volandriho, což ho jistě potěšilo. Výborně poté zahrál na světovém poháru družstev v Dusseldorfu, kde si poradil se všemi soupeři. Od té doby však tápe; vše začalo na Roland Garros, tam vypadl hned v úvodním kole s Melzerem. Na trávě jako už tradičně nestartoval. K turnajům se tedy vrátil až před měsícem v Gstaadu, ale rozhodně ne úspěšně - v prvním kole vypadl s N. Lapenttim. Ve Stuttgartu ho na úvod vyřadil Koubek a v Umagu o kolo dále David Ferrer. Na probíhajícím podniku v Sopotech se už za tuto metu dostal a vyrovnal tak své letošní maximum.

To má dnes však možnost ještě vylepšit. Stane se tak, když si poradí s Florianem Mayerem. S tímto Němcem se na okruhu ATP už jednou v historii potkal - před dvěma lety se z vítězství Kitzbuhelu radoval Mayer. Od té doby sice uteklo moře času, ale z pohledu na žebříček je vidno, že i dnešní duel by mohl být velmi atraktivní.

Rodák z německého Bayreuthu je v tuto chvíli 35. hráčem světa, když do letošního roku vstupoval z 56. pozice. Letos tedy nehraje špatně, přesto má vyrovnanou zápasovou bilanci - 18 vítězství a 18 porážek. Nejvíce se mu dařilo na turnajích v Rotterdamu, Delray Beach a Halle, kde skončil ve čtvrtfinále. Svůj program si navíc zpestřuje challengery, na kterých se mu daří ještě více - v Braunschweigu, Prostějově a Drážďanech se dostal až do finále. V Sopotech vyřadil nejdříve Argentince Brzezickiho a následně si poradil hladce v poměru dvakrát 6:1 s Francouzem Patiencem.

Vzájemné zápasy, jak bylo zmíněno výše, hovoří pro Němce. Myslíte si, že Mayer dnes svou pozitivní bilanci potvrdí. Poté si na něj vsaďte - kurs je 1.91. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.70, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Argentince.