Hlavní obsah

Pondělní dohrávku Gambrinus ligy hostí Plzeň

Šesté kolo nejvyšší české soutěže se vede ve znamení remíz. Sedm odehraných utkání jich přineslo hned pět a další nerozhodný výsledek může dnes vyústit z duelu Viktoria Plzeň - Zlín, který začne ve Štruncových sadech čtvrt hodiny po páté.

Článek

Pohled na tabulku Gambrinus ligy říká, že remíza není dnes v Plzni vůbec nereálná. Oběma celkům se letos zatím nadmíru daří, když jsou s osmi body hned za silnou vedoucí čtveřicí. Oba celky k tomuto bodovému zisku přišly velmi podobně - spoléhají především na defenzívu, o čemž jasně vypovídá skóre 5:4, respektive 4:3 u hostů. Důležité jsou však body a v Plzni se tak dnes bude hrát o páté místo tabulky.

Kvalitní obranu prokázali domácí i v obou dosavadních domácích zápasech, když nejdříve uhráli cennou bezbrankovou remízu se Spartou a následně porazili 2:0 Bohemians 1905. S nálepkou velmi dobrého startu do ligy cestovala Plzeň před 14 dny do Ostravy, kde ji čekalo těžké utkání. Tato slova jasně potvrdil výsledek, když Viktorka svému soupeři podlehla v poměru 0:2. Dnes má tak se Zlínem co napravovat a chce-li se udržet na dostřel elitním celkům, pak potřebuje vyhrát.

„Musíme je dostat pod tlak a nutit k chybám, ale nesmíme se zase za každou cenu hnát dopředu. To by bylo harakiri, Zlín má totiž výborné brejky,“ nezapomíná na zadní vrátka plzeňský trenér Stanislav Levý. „Zlín je neprávem podceňované mužstvo, na pátém místě v lize není vůbec náhodou. A jejich poslední vítězství v Liberci bereme jako další velké varování,“ dodal kouč, jenž dnes může počítat s uzdraveným gólmanem Michalem Daňkem, a má tak k dispozici zcela kompletní kádr.

To se rozhodně nedá říci o výběru hostujícího trenéra Pavla Hoftycha. Zlín bude totiž postrádat zraněné ofenzivní hráče Krause, Baču a Vyskočila. To je sice oslabení, ale na druhou stanu mají Moravané v útoku stále kvalitu v podobě Žůrka nebo Malára, který plzeňské prostředí moc dobře zná. Na západě Čech totiž strávil prakticky celý loňský ročník.

„Určitě to pro mě bude jiný zápas než všechny ostatní. Plzeň má velmi kvalitní a vyvážený tým. Důkazem jsou i výsledky, kterých Plzeň v poslední době dosahuje. Povšimli si toho i diváci. Dvakrát vyprodali tamní stadión, nicméně Zlín se nemá čeho bát. Na jaře v Plzni odehrál velmi vyrovnanou partii,“ vzpomněl si Malár na poslední vzájemný souboj obou celků, ve kterém dokonce vstřelil Zlínu gól.

31letý útočník dnes bude stát na druhé straně barikády a společně se svými novými spoluhráči chtít potvrdit 14 dní staré vítězství v Liberci, čímž po dlouhých 40 zápasech Zlínští prolomili sérii bez vítězství na hřištích soupeřů. „Máme před zápasem dva motivy. Jednak se pokusíme navázat na zápas v Liberci a také chceme odčinit pohárový nezdar. V Třinci jsme se nechali soupeřem zatlačit a podali jsme slabý výkon,“ konstatoval kouč Hoftych.

Souboj o pátou příčku tabulky má podle bookmakerů společnosti bwin favorita v mužstvu domácích, na které si můžete vsadit s kursem 1.70. Hodnota kursu na remízu je 3.20 a na vítězství hostů 4.75.

Reklama