Hlavní obsah

Potvrdí Chelsea roli jasného favorita?

Anglická Premier league má dnes na programu dohrávku 34. kola, ve které změří síly Chelsea s Wiganem. Mužstvo ze Stamford Bridge stále živí naději na zisk titulu, i když Manchester o víkendu s Arsenalem nezaváhal. Body potřebují i Latics, jenž zachráněni stále nejsou.

Článek

Blues se v poslední době daří na výbornou, což v uplynulém týdnu potvrdili. Nejdříve dokázali vyhrát na hřišti Manchesteru City a následně porazili doma Fenerbahce, čímž si zajistili účast mezi nejlepší čtyřkou letošního ročníku Ligy mistrů. Kromě Chelsea se poperou o zisk nejcennější evropské trofeje Liverpool, Barcelona a Manchester United.

Dnes se svěřenci manažera Avrama Granta soustředí na ligovou soutěž, v níž momentálně ztrácí na vedoucí United šest bodů. „Jsme v nejlepší možné pohodě. Už když před námi bylo v tabulce pět týmů, věřili jsme si, a nyní si věříme ještě více,“ konstatoval izraelský kouč ve službách Chelsea, který dnes možná využije služeb nedávno v obličeji poraněného brankáře Petra Čecha.

Ani Wigan si v posledních týdnech nevede vůbec špatně. Latics dlouho pobývali v sestupovém pásmu nebo v jeho přímé blízkosti, ale v devíti zápasech vybojovali hned 14 bodů a v tuto chvíli mají pětibodový náskok na nyní sestupivší Bolton. Co se však mužům kouče Steva Bruce stále nedaří, to jsou zápasy venku, což potvrdili poměrně jasnými prohrami v Blackburnu a Portsmouthu.

Chuť si spravili minulý týden před svými fanoušky v zápase s Birminghamem, který porazili 2:0 po dvou brankách Ryana Taylora. „Kdyby mi v listopadu někdo řekl, že budeme nyní v této pozici, byl bych potěšen. Ale musíme se stále koncentrovat a nyní zkusit vybojovat nějaký bod s Chelsea. Máme dobrý výsledek z Anfieldu a také jsme remizovali s Arsenalem, stát se může cokoliv,“ doufá v úspěch na Stamford Bridge trenér Bruce, kterému se do sestavy vrací duo Michael Brown - Jason Koumas. Postrádat bude pouze dlouhodobě zraněného Erika Edmana.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Avrama Granta vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.20. Myslíte si, že Wigan neodjede ze Stamford Bridge s prázdnou? Pak si vsaďte na neprohru hostů - kurs je rovné 3.74. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama