Hlavní obsah

Jihlava porazila Vítkovice, pomohl jí vlastní gól

JIHLAVA

Fotbalisté Vítkovic prohráli v pátečním utkání 20. kola druhé ligy v Jihlavě 0:2 a nevyužili možnost vzdálit se sestupovým pozicím, od nichž je dál dělí čtyři body. Oba góly padly v závěru prvního poločasu, Vysočina se přitom dostala do vedení díky Doležalově vlastní brance. Druhý gól dal krátce nato Schneider a domácí tým prodloužil sérii zápasů bez prohry na čtyři.

Článek

Od začátku zápasu byli Jihlavané aktivnější a po dvou neproměněných šancích Böhma, který z dobré pozice pálil v 3. i v 18. minutě vedle, udeřila. V 35. minutě poslal Dupal rohový kop před branku, kde si míč do vlastní sítě srazil vítkovický obránce Doležal.

O čtyři minuty později to bylo už o dvě branky. Schneider z trestného kopu zpoza šestnáctky propálil vše a poslal Jihlavu do trháku. Ten mohl být do přestávky i třígólový, Böhm ale ve své třetí šanci po Faldynově centru napálil jediného obránce stojícího před ním. "První gól jsme si dali sami, při druhém míč prošel zdí. Je to smůla," litoval po zápase vítkovický kouč Alois Grussmann.

I po přestávce byli domácí lepší a v 61. minutě Faldynu po elegantní patičce dělily centimetry od třetí branky. V 76. minutě si trestný kop zopakoval Schneider a gólman hostů Vaclík měl plné ruce práce, aby míč natřikrát zkrotil před dotírajícími hráči Jihlavy. A když deset minut před koncem musel po druhé žluté kartě ze hřiště hostující Derych, zdálo se být o vítězi rozhodnuto.

Jenomže bránila se Jihlava. V 86. minutě střídající Lokša po hrubce domácího obránce Tlustého netrefil branku a za dvě minuty po akci hostů vykopl míč z brankové čáry Cihlář. "I nejlepší mužstva ve světě někdy rozhodují zápasy ze standardek. To samé se dnes povedlo nám," uvedl kouč Jihlavy Karol Marko.

Druhá liga - 20. kolo:
Jihlava - Vítkovice 2:0 (2:0)
Branky: 35. vlastní Doležal, 39. Schneider. Rozhodčí: Bílek - Tacina, Santarius. ŽK: Dupal, Sláma - Derych. ČK: 81. Derych. Diváci: 1300.
Jihlava: Šimon - Sláma, Tlustý, Kadlec, Cihlář - Gába, Böhm (66. Vácha), Schneider, Veselý (90. Netrda) - Dupal (83. Gabriel), Faldyna. Trenér: Marko.
Vítkovice: Vaclík - Hrdlovič, Doležal, Švehla, Derych - Pulkert - Valášek, Motyčka (89. Dobeš), Mikulenka - Prohászka (86. Hromkovič), Fromelius (69. Lokša). Trenér: Grussmann.

Reklama

Související témata: