Hlavní obsah

Duel adeptů na postup do první ligy skončil 0:0

PRAHA

Souboj fotbalistů Bohemians Praha s dalším aspirantem na postup do nejvyšší soutěže Slováckem skončil ve 20. kole druhé ligy bezbrankovou remízou. Pražanům stačil bod k posunu do čela tabulky, neboť Opava doma podlehla 0:1 Příbrami.

Článek

Krok k záchraně udělala Dukla, která v sobotním pražském derby zvítězila 2:0 na hřišti poslední Krče. Tři body získal venku také Fulnek, který díky gólu Radka Slončíka z 22 metrů porazil 1:0 Třinec. Tomu nevyšla generálka na středeční čtvrtfinále Poháru ČMFS s Libercem.

Utkání Bohemians se Slováckem přineslo spíše houževnatý boj. Slovácko vycházelo ze zajištěné obrany a velkou příležitost měl v 19. minutě Racko, který z bezprostřední blízkosti poslal míč vedle branky. Domácí se do vyložených šancí nedostávali a i po změně stran se hrálo vesměs ve středu hřiště. Pražský tým vyděsila jen Rackova trefa do břevna v 67. minutě.

V Opavě mohli domácí v prvním poločase třikrát skórovat, ale zásluhou skvělých zákroků příbramského gólmana Hrušky skončila půle bez branek. Středočeši udeřili hned po přestávce. V 52. minutě unikl po levé straně Štochl a po jeho přízemním centru poslal Kalabiška míč pod břevno. Opava mohla vyrovnat v 77. minutě, kdy Kišův centr prošel k Halaškovi, který však z malého vápna netrefil prázdnou branku.

Druhá liga - 20. kolo:
Čáslav - Sokolov 1:2 (0:0)
Branky: 67. Kocourek - 56. Mlika, 68. Čada. Rozhodčí: Moláček - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Skopalík, Urban - Mach. Diváci: 672.
Čáslav: Havránek - Urban, Haniak, Skopalík, Kurák - Slezák (63. Wolf), O. Sedláček, Pokorný (57. Jiroušek), Hozda - Veselý (60. Kocourek), Vošahlík. Trenér: Medynský.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Kura, Hájovský, Mach - Salák, Javorský, Čada (83. Jiráček), Poděbradský (87. Fleišman) - Mlika (76. Šorfa), Duchnič. Trenér: M. Hašek.
Hradec Králové - Ústí nad Labem 4:0 (1:0)
Branky: 17. Rezek, 58. Pilař, 82. Černý, 90.+2 P. Dvořák z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Pokorný, Douda. ŽK: Benčík, Novák (oba Ústí). Diváci: 1105.
Hradec Králové: Podhajský - Pospíšil, Wozniak, Němeček, Zbončák - Rezek, Vít, Riegel (43. Černý), Dian - Pilař (77. P. Dvořák), Vodehnal (71. Schulmeister). Trenér: Malura.
Ústí nad Labem: Novák - L. Dvořák, Džuban, Pimpara, Hanzlík - Mašanský (66. Procházka), Valenta (88. Šmrha), Fousek (46. Martykán), Benčík - Mahmutovič, Vondrášek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: