Hlavní obsah

Sokolov - Pardubice 1:2Fotbalisté Pardubic vyhráli po koronavirové pauze i potřetí

Praha

Fotbalisté Pardubic vyhráli i třetí zápas po koronavirové přestávce a díky výhře 2:1 na hřišti předposledního Sokolova vedou tabulku druhé ligy o devět bodů před druhým Brnem. Po pěti zápasech bez vítězství zabralo Ústí nad Labem, které v dnešním 20. kole uspělo 2:0 proti Vlašimi.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Pardubičtí hráči slaví gól Tomáše Čelůstky proti Sokolovu.

Článek
Fotogalerie

O výhře Pardubic rozhodli v 38. minutě Tomáš Čelůstka a v 82. minutě Brazilec Ewerton Paixao da Silva. Sokolov dokázal snížit až v úplném závěru zásluhou Marka Červenky, který ukončil neprůstřelnost východočeské obrany po koronavirové pauze. Pardubice drží první místo znamenající přímý postup s náskokem devíti bodů před Brnem, které má zápas k dobru.

Ústí se otřepalo z pětibrankového debaklu s Pardubicemi v minulém kole a se spravilo si chuť na Vlašimi. Výhru 2:0 domácím zařídili už v prvním poločase Youba Dramé a Matěj Valenta. Severočeši vyhráli po pěti kolech a v tabulce jim patří sedmé místo. Vlašim je třináctá s náskokem sedmi bodů od sestupového pásma.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Pardubice 1:2 (0:1)
Branky: 90.+1 Červenka - 38. Čelůstka, 82. Ewerton. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Flimmel. ŽK: Tkadlec - Zifčák. Bez diváků.
Ústí nad Labem - Vlašim 2:0 (1:0)
Branky: 3. Dramé, 54. Valenta. Rozhodčí: Cieslar - Melichar, Vodrážka. ŽK: Prošek - Svoboda, Průcha. Bez diváků.

Reklama

Související témata: