Hlavní obsah

Dukla uhrála druhou bezbrankovou remízu za sebou

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha uhráli ve druhé lize druhou bezbrankovou remízu za sebou, když stejně jako v minulém kole na hřišti Slovácka nevyzráli tentokrát doma na obranu Hradce Králové. Domácím se vzdálilo druhé místo v tabulce, Východočeši si sice připsali na jaře druhý bod, ale ve čtyřech zápasech ještě nedokázali ani jednou skórovat.

Foto: Dukla Praha

Fotbalista Dukly Praha Tomáš Kulvajt

Článek

Na mokrém terénu ve Vítkovicích se mužstva příliš nepouštěla do kombinačního fotbalu a s nakopávanými míči si obrany snadno poradily. Až ve 33. minutě se domácí ujali vedení brankou Prohaszky po Čápově rohu. V závěru poločasu ještě spálil vyloženou šanci Diviš, který branku Pražanů minul z hranice malého vápna.

Radost z vedení vydržela domácím, kteří v součtu s podzimní výhrou v Jihlavě usilovali o čtvrté vítězství za sebou, vydržela jen do úvodu druhého poločasu. Pak z 20 metrů napřáhl Vacek a dělovkou k levé tyči vyrovnal.

Na Julisce bez branek

Na Julisce se odehrál celý první poločas bez vyložené šance. První přišla až pět minut po přestávce, kdy domácí Zelenka ideálně uvolnil mladého Laczkoviche, který z 13 metrů nikým neatakován trefil vybíhajícího brankáře Lindra.

V 65. minutě po přímém kopu Kolomazníka tečoval míč u zadní tyče Novotný, avšak Lindr skvělým zákrokem vytěsnil míč z horního rohu branky. Vzápětí byli blízko úspěchu hosté, ale Šmíd v posledním okamžiku ukopl Fischerovi míč.

Další velké šance už měla jen Dukla. Sedm minut před koncem narazil Novotný Blahovi, jehož střela z 18 metrů těsně minula horní tyč. V nastavení se znovu Blaha dostal za obranu, ale střelou z úhlu trefil jen boční síť.

Jihlava přejela Ústí

Už ve čtvrté minutě mohl v Jihlavě se skóre pohnout exteplický Štohanzl, jenže jeho střelu vyrazil gólman Novák s vypětím všech sil na roh. Tlak Vysočiny neustával, zatímco soupeř vsadil na úpornou obranu a branku Wintra ohrozil v první půli pouze jednou z rohu. Martykánovu bombu ale gólman zlikvidoval.

Domácí se vedení dočkali hned po přestávce, kdy se z penalty prosadil Faldyna. Za devět minut do prázdné brány zasunul míč navrátilec Simr, který se trefil zatím ve všech třech zápasech v jarní části sezony. Ústí se sesypalo a třetí ránu mu zasadila v 72. minutě další nová akvizice v dresu domácích Štohanzl.

Poslední čtvrthodinu dohrávalo Ústí bez vyloučeného brankáře Nováka, který putoval předčasně do sprch za faul na mladičkého Vydru. Ten se pak dočkal gólu v 83. minutě, kdy lobem uzavřel skóre.

Vítkovice - Sparta Praha B 1:1 (1:0)
Branky: 33. Prohaszka - 51. Vacek. Rozhodčí: Mikel - Gallo, Marek. ŽK: Švestka - Kozáčik. Diváci: 510.
Vítkovice: Vaško - Derych, Doležal, Švestka, Čáp - Mach (90. Hrdlovič), Motyčka, Mikulenka (84. Křiva), Lattmann - Diviš, Prohaszka (61. Plešek). Trenér: Palička.
Sparta B: Kozáčik - Valíček, Huber, Švec, Krob - Glaser (90.+1 Droppa), Vacek, Peter (46. Podaný), Rada - J. Kadlec, V. Kadlec. Trenér: Svoboda.
Dukla Praha - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Bílek - Zlámal, Košec. ŽK: Chigou, Mikula (oba Dukla). Diváci: 693.
Dukla: Svoboda - Mikula, Vorel, Novotný, Šmíd (75. Mičic) - Malý, Gedeon, Laczkovich (57. Kolomazník), Svatonský (57. Blaha) - Chigou, Zelenka. Trenér: Bittengel.
Hradec Králové: Lindr - Poděbradský, Wozniak, Němeček (32. Bukač), Kalousek - Zinke, Nemček, Karal (20. Kasálek), Fischer, Rezek - Dvořák. Trenér: Kotal.
Jihlava - Ústí nad Labem 4:0 (0:0)
Branky: 48. Faldyna z pen., 57. Simr, 72. Štohanzl, 83. Vydra. Rozhodčí: Býma - Vysloužil, Urban. ŽK: Kadlec, Štohanzl (oba Dukla). ČK: 75. Novák (Ústí nad Labem). Diváci: 1750.
Jihlava: Winter - Veselý, Tlustý, Kadlec, Cihlář - Štohanzl, Lovětínský (46. Vydra), Urban (84. Gába), Karlík - Simr (81. Kaplan), Faldyna. Trenér: Marko.
Ústí nad Labem: Novák - Dvořák, Džuban, Valenta, Kaňa (76. Porcal) - Rudnitskyy, Martykán, Šmrha, Benčík (7. Franc) - Pilík (79. Veverka), Nádeníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.