Hlavní obsah

Sokolov nevyhrál ani ve čtvrtém jarním zápase druhé ligy

PRAHA

Sokolovský trenér Karel Havlíček se nedočkal vítězství ani ve čtvrtém utkání Baníku v jarní části druholigové sezóny. Západočeši v sobotu na domácím hřišti pouze remizovali 2:2 s Karvinou a dosud pod novým koučem získali jen dva body. Před vlastními diváky přitom hráli v březnu už potřetí.

Článek

Domácí šokoval soupeř gólem už v 1. minutě. Milosavljev se ve vápně zbavil strážce a střelou po zemi překonal Iliziho. Karviná ovládla hru a Mišinský hlavičkou trefil břevno. Ve 26. minutě se ale hosté radovali podruhé po individuální akci Slončíka. Ten si patičkou přehodil obránce a pak šikovně přehodil i Iliziho, načež míč ještě dorazil Mišinský.

Pak ale zlepšili hru domácí a jejich naděje vzrostly ve 38. minutě, kdy centr Čupra propadl až k Vaněčkovi, který střelou k bližší tyči překonal Kučeru. Aktivita Sokolovu vydržela i po přestávce. Nejlepší střelec soutěže Jirouš nejprve netrefil branku, ale v 74. minutě už po rohovém kopu Podrazkého vyskočil nejvýše a hlavou vyrovnal.

Sokolov už hosty k ničemu nepustil, jeho snahu o vstřelení třetí branky ale ukončila červená karta Podrazkého, který stáhl k zemi unikajícího Opice.

Derby mezi Třincem a Opavou gól nepřineslo

Fotbalisté Třince získali v boji o záchranu v druhé lize alespoň bod v sobotním domácím severomoravském derby s Opavou. Utkání skončilo bez branek, k tříbodovému zisku měli v závěru blíže domácí, ale Malíř čtvrt hodiny před koncem neproměnil ani vyloženou šanci.

Opava chtěla odčinit podzimní domácí porážku 1:2, ale roli papírového favorita šestý tým tabulky nepotvrdil. Jeho dvě šance v prvním poločase skončily po střelách Zapletala a Halašky těsně vedle a nad, po změně stran hosté branku neohrozili. Třinec měl možnost otevřít skóre po dlouhém autu Lisického, ale ve skrumáži Joukl z pěti metrů nedokázal zakončit. Z podobné situace po rohu trefil Veselý jen boční síť.

Mezi tři tyče se po změně stran nevešla ani hlavička domácího Šalamouna, načež Malíř spálil největší šanci zápasu. Po Doubkově ideálním vysunutí se ocitl v brejku a mířil sám na Nováka, který jej skvěle vychytal.

HFK deklasoval Fulnek a už není v druhé lize předposlední

Fotbalisté HFK Olomouc deklasovali v utkání dosud nejslabších týmů druhé ligy poslední Fulnek 6:1. Ve čtvrtém jarním kole se domácí dočkali prvních bodů a půltuctem gólů razantně utnuli také svoji dosavadní střeleckou nemohoucnost. Po vítězství se Hanáci odpoutali z předposledního místa na 13. pozici, Fulnek ještě letos nebodoval a od nesestupové pozici jej dělí už 12 bodů.

Brankář Fulneku Pospěch inkasoval poprvé už v desáté minutě, kdy se před ním sám ocitl Korčián a po kličce snadno skóroval. Stejný hráč byl zcela volný i v 15. minutě při závaru před brankou a opět se nemýlil. Během úvodní pětiminutovky ve druhé půli dali góly z malého vápna Grim a z hranice šestnáctky Vrána.

Snížit se pak podařilo Janoviakovi, ale to bylo ze strany hostů všechno. Náskok vrátil domácím Grim, který pak ještě pohrdl hattrickem, když placírkou netrefil prázdnou branku, a skóre uzavřel minutu před koncem Dadák.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Karviná 2:2 (1:2)
Branky: 38. Vaněček, 74. Jirouš - 1. Milosavljev, 26. Mišinský. Rozhodčí: Benedikt - Filípek, Novák. ŽK: Jirouš, Duchnič, Podrazký - Milosavljev. ČK: 79. Podrazký. Diváci: 1420.
Sokolov: Ilizi - Podrazký, Jandík, Knakal, Čupr - Vaněček (90. Habai), Salák (67. Kura), Šmerda (60. Pilař), Hanzlík - Jirouš, Duchnič. Trenér: Havlíček.
Karviná: Kučera - Čeman, Buryan, Jursa, Staš - Ficek (63. Sourada), Dittrich, Slončík, Milosavljev (74. Tchami) - Opic, Mišinský (90. Diviš). Trenér: Kalvoda.
Třinec - Opava 0:0
Rozhodčí: Hájek - Handlíř, Kubáň. ŽK: Přecechtěl, Veselý - Wirth, Cigánek, Partyš. Diváci: 812.
Třinec: Libčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Zbončák - Malíř, Hanus, Šalamoun (80. Hupka), Joukl - Veselý (57. Sznek), Přecechtěl (65. Doubek). Trenér: Cviertna.
Opava: Novák - Kolínek, Cigánek, Mezlík, Jelínek - Partyš (90. Uvíra), Wirth, Kyša, Purkert - Zapletal (72. Půda), Halaška (82. Krčmařík). Trenér: Látal.
HFK Olomouc - Fulnek 6:1 (2:0)
Branky: 10. a 15. Korčián, 46. a 80. Grim, 49. Vrána, 89. Dadák - 74. Janoviak. Rozhodčí: Adámková - Pelikán, Tacina. ŽK: Krutý - Černoch, Vaculín. Diváci: 693.
Olomouc: Šrom - Vajda, Zlatohlavý, Kalvoda, Lošťák - Krutý (50. Salatin), Grim, Libič, Dadák - Korčian, Vrána (77. Lukášek). Trenér: Kouřil.
Fulnek: Pospěch - Lang, R. Krása, Vaculín, K. Krása (59. Solnický) - Huvar, Černoch, Houška, Blažek (50. Ďurica) - Schulmeister (88. Štůrala), Janoviak. Trenér: Chlebek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.