Hlavní obsah

Ústí nad Labem zdolalo Hlučín a dál vede druhou ligu

PRAHA/ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem potvrdili v utkání 10. kola druhé ligy proti předposlednímu Hlučínu roli favoritů a po výhře 2:0 si pojistili vedení v soutěži. O branky se postarali Šmrha a Veverka.

Článek

V druhé minutě zneškodnil hlučínský brankář Kosmál Volkovu střelu k tyči, z protiútoku utekl Bogdaň a nastřelil tyč domácí branky. Za další dvě minuty udržel Kosmál tvrdou Karlíkovu střelu na brankové čáře.

Hosté se pokoušeli o brejky, ale do vedení šli Severočeši. V 25. minutě si naběhl obránce Šmrha na rohový kop a hlavičkou k tyči překonal Kosmála. O deset minut později mířil Jindráček těsně vedle branky hostů.

Po přestávce vytlačil Kosmál Hyčkovu bombu na roh, v dalších minutách byli aktivnější hosté, ale bez střeleckého efektu. Druhou branku Ústí vsítil v 81. minutě střídající Veverka, když hlavou zúročil standardní situaci. Závěr zápasu Ústí kontrolovalo a připsalo si další tři body.

Ústí nad Labem - Hlučín 2:0 (1:0)
Branky: 25. Šmrha, 81. Veverka. Rozhodčí: Ardeleánu - Pospíšil, Štěrba. ŽK: Karlík - Švrček, Bogdaň, Honka, Drozd. Diváci: 816.
Ústí nad Labem: Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Dvořák (67. Franc) - Volek (86. Rudnyckyj), Šmrha, Martykán, Benčík - Karlík (72. Veverka), Jindráček. Trenér: Habanec.
Hlučín: Kosmál - Dohnálek, Čelůstka, Švrček, Drozd - Žižka (46. Dzierzega), Kovář, Bogdaň (84. Javorek), Dobeš - Sokol, Honka (77. Vlček). Trenér: Hajný.

Žižkov utrpěl druhý domácí debakl

Fotbalisté Viktorie Žižkov utrpěli ve druhé lize druhý domácí debakl za sebou. Dva týdny po porážce 1:5 od Jihlavy v neděli prohráli svěřenci Vlastimila Petržely o čtyři góly i s Vlašimí, přičemž tentokrát se sami střelecky vůbec neprosadili.

Předchozí žižkovskou prohru přitom Pražané napravili před týdnem výhrou v Hlučíně, ale návrat formy v 10. kole nepotvrdili. Bez šance na bodový zisk byli už po půlhodině hry, v níž třikrát inkasovali.

Vlašim byla od úvodních minut aktivnější a třikrát potrestala hrubé chyby domácích. Po necelé čtvrthodině stoper Petrů nedokázal zastavit Kalabišku a ten v pádu překonal Hrušku poprvé. Za deset minut domácí gólman neudržel Kalabiškovu střelu a Bílek pohodlně zvýšil, chvíli nato nedůraz Balíka při pokusu o odkop potrestal Borák střelou pod břevno.

Viktoriáni se z takového průběhu nedokázali vzpamatovat ani po přestávce a čtvrt hodiny před koncem Bálek svým druhým gólem stanovil po samostatném úniku konečné skóre.

Viktoria Žižkov - Vlašim 0:4 (0:3)
Branky: 23. a 75. Bálek, 13. Kalabiška, 27. Borák. Rozhodčí: Benedikt - Novák, Teuber. ŽK: Pulkert, J. Novák - Kalabiška. Diváci: 1428.
Žižkov: Hruška - Šťastný, Petrů, Procházka, Balík - Vaculík (46. Hromek), Zengue (46. Koukal), J. Novák, Pulkert - Kalod, Martan. Trenér: Petržela.
Vlašim: Toma - Vebr, M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor (71. Švamberk) - Průcha (83. Brožík), Křeček, Pokorný, Borák - Kalabiška (78. Dvořák), Válek. Trenér: Nádvorník.

Čáslav Duklu a předstihla ji v tabulce

Fotbalisté Čáslavi si týden po domácí porážce od Sokolova usmířili fanoušky, když v dalším utkání na vlastním hřišti porazili Duklu Praha 2:1. Úspěšnou premiéru u týmu prožil trenér Zdenko Frťala, který v týdnu nahradil Přemysla Bičovského. Zápas rozhodl ve druhém poločase Kunášek a Čáslav se posunula před Duklu na deváté místo.

V Čáslavi došlo i na změny v kádru a útočník Radim Holub byl uvolněn na hostování do divizních Živanic, obranu naopak vyztužil Slovák Robert Klučiar z Banské Bystrice. Hosté přijeli oslabeni o několik hráčů včetně Kolomazníka, Gedeona i zraněného střelce Chigoua.

Dukla se přesto prosadila jako první. Ve 14. minutě domácí gólman Valeš neudržel Mikulovu střelu a Kulvajt už si čáslavského gólmana vychutnal. Domácí vyrovnali v závěru poločasu. Brunclík přetáhl trestný kop až na Markoviče, který ho vrátil do brány a míč mířící do sítě ještě jistil Kunášek. Chvíli nato byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Mičic.

V početní převaze si Čáslav vypracovala tlak, který korunovala v 65. minutě. Fikejzův ostrý centr Svoboda stačil vyškrábnout, ale pouze k volnému Kunáškovi, který zápas rozhodl. Hosté ještě šťastně nastřelili tyč, ale skóre už se nezměnilo.

Čáslav - Dukla Praha 2:1 (1:1)
Branky: 40. Markovič, 65. Kunášek - 14. Kulvajt. Rozhodčí: Paták - Čecháček, Marek. ŽK: Svoboda, Mičic, J. Vorel (všichni Dukla). ČK: 45. Mičic. Diváci: 825.
Čáslav: Valeš - Kotrba, Brezinský, Skoupý, Klučiar - Kotyza (69. Okleštěk), Brunclík (90. Dobal), Haniak, Kunášek - Fikejz, Markovič (90.+2 T. Dubský). Trenér: Frťala.
Dukla: Svoboda - Pospíšil, Mikula (71. Svatonský), Macháček, Mičic - Kokoška, Vorel, Berger, Malý - Vrána, Kulvajt (79. Hašek). Trenér: Bittengel.

Reklama

Související témata: