Hlavní obsah

Třinecký klub otevře umělou trávu třetí generace

TŘINEC

Druholigový fotbalový klub z Třince dokončil výstavbu umělé hrací plochy, kterou vybudoval na bývalém škvárovém hřišti. Deset miliónů z šestnáctimiliónového rozpočtu pokryla dotace z programu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Hřiště bude slavnostně otevřeno ve středu 21. října.

Článek

Umělá tráva třetí generace o rozměrech 113x74 metrů splňuje přísné podmínky mezinárodní fotbalové federace FIFA a je jedinou certifikovanou plochou v třineckém regionu.

Rekonstrukci starého škvárového hřiště plánoval klub podle místopředsedy představenstva občanského sdružení Fotbal Třinec Zdeňka Dembinného nejméně sedm let.

"Bohužel se nám stále nedařilo získat potřebné prostředky a dlouho trvalo vyřešení majetkoprávních vztahů na pozemcích, které z části patřily státnímu podniku Lesy ČR. To se podařilo až v letošním roce. Samotná výstavba hřiště trvala tři měsíce," uvedl Dembinný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.