Hlavní obsah

Ústecký Habanec: Po třinácti kolech jsme zachráněni

ÚSTÍ NAD LABEM

Jedenáct vítězství mají na svém kontě po třinácti odehraných kolech druhé ligy fotbalisté FK Ústí nad Labem. Dál neohroženě vládnou tabulce a blíží se ke svému prvotnímu cíli, jímž je přezimování na jedné z prvních dvou příček.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

„Získali jsme zatím třicet čtyři bodů, a myslím, že jsme už zachráněni,“ konstatoval s nadsázkou ústecký trenér Svatopluk Habanec po výhře nad rezervou pražské Sparty (1:0).

„Obranný val soupeře byl pro nás dlouho nedostupný. Vypracovali jsme si hodně slibných šancí, ale hosty zázračně držel brankář Švenger. Chytil tři až čtyři tutovky. Nesvědčila nám rozkouskovaná hra, ale pořád jsem věřil, že ten kýžený gól dáme,“ oddechl si kouč.

Jeho svěřenci byli v zápase se Spartou B favority. „Tahle role je ošidná. Dříve jsme se jí vyhýbali a hráli jsme mrtvé brouky. Ale když první hostí předposledního, musí přijmout fakt, že se od něj očekává vítězství. Proti outsiderovi jsme se natrápili, naštěstí to dobře dopadlo,“ přemítal Habanec.

Rozhodl mladý Jindráček

Vítěznou branku proti Spartě B vstřelil 19letý útočník Martin Jindráček. Byl to jeho premiérový gól za Ústí a tím pádem i ve druhé lize. „Čekal jsem, že se střelecky prosadím už v dřívějších zápasech. Ale jsem rád, že to tam spadlo zrovna v utkání, v němž byl dlouho bezbrankový stav. Béčko Sparta srdnatě odolávalo. Už před tím gólem jsem měl dvě šance a vyšlo mi to tři minuty před koncem,“ líčil mladý střelec.

Ústečtí mají před třetí a tudíž první nepostupovou pozicí do první ligy náskok devíti bodů. „Určitě je to krásné, prostě nádhera. Musíme ale bojovat až do konce podzimu. V Ústí, kde hostuji z Teplic, jsem spokojený. V Teplicích bych hrál za béčko divizi, takže si vážím možnosti ve druhé lize. Záleží na trenérovi, jestli mě postaví do základní sestavy, nebo jdu na hřiště z postu náhradníka,“ dodal Jindráček, který je odchovancem Roudnice nad Labem. Není v žádném příbuzenském vztahu s trenérem prvoligových Bohemians Praha Jaromírem Jindráčkem. Jde jen o shodu jmen.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.