Hlavní obsah

Dukla porazila na Julisce v pražském derby žižkovskou Viktorku

PRAHA

Fotbalisté Dukly vyhráli ve druhé lize pražské derby a po vítězství 2:0 nad Viktorií Žižkov jsou v tabulce už šestí o pouhý bod za svým pátečním soupeřem. Převahu domácího mužstva ve druhé půli zúročili Malý a Chigou, který proměnil penaltu. Dukla tak na jaře ještě neprohrála. V dalším utkání Jihlava porazila Ústí nad Labem 1:0.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha hostí v pražském derby žižkovskou Viktorku.

Článek

Malý měl v 15. minutě první šanci, když vypálil z 25 metrů a gólman Hruška míč s obtížemi vyrazil na břevno. Vedoucí gól však přišel až v 71. minutě, kdy žižkovští obránci odvrátili Kulvajtův centr jen k Malému, který se opřel do skákavého míče a trefil se přesně do horního rohu branky hostů.

Druhý gól Dukly padl krátce nato z pokutového kopu, nařízeného za faul Brabce na Šimla. Chigou poslal z penalty míč prudkou ranou pod břevno.

20. kolo druhé fotbalové ligy
Dukla Praha - Viktoria Žižkov 2:0 (0:0)
Branky: 71. Malý, 77. Chigou z pen. Rozhodčí: Kovařík - Santarius, Drastík. ŽK: Vorel - Schneider, Janek, Brabec. Diváci: 895.
Dukla: Svoboda - Šmíd, Pospíšil, Vorel, Mičic - Berger (82. Hanousek), Gedeon, Malý (88. Antipov), Šiml - Vrána (61. Kulvajt), Chigou. Trenér: Kozel.
Žižkov: Hruška - Janek, Vepřek, Brabec, Procházka - Vaculík, Schneider (78. Kočí), Pulkert (64. Martan), Culek, Zengue - Kalod. Trenér: Petržela.
Jihlava - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 43. Šimáček. Rozhodčí: Mikel - Zlámal, Lhoták. ŽK: Simr, Karlík, Krutý, Mešanovič - Melunovič. Diváci: 1126.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrič - Dort (85. Gába), Karlík, Görner - Simr (34. Krutý), Mešanovič, Veselý (61. Dolejš). Trenér: Urban.
Ústí: Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Dvořák - Benčík, Martykán, Zachariáš, Jindráček - Melunovič, Franc (63. Brožík). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: