Hlavní obsah

Dukla připravila Hřídelovi první porážku na lavičce Čáslavi

PRAHA

Po dvou vítězstvích odešel nový trenér fotbalistů Čáslavi Martin Hřídel poprvé poražen. Ve druhé lize dnes jeho tým prohrál 0:2 na hřišti Dukly Praha, která Zenitu oplatila porážku 1:2 z podzimní části soutěže. Ve druhém pátečním zápase porazila Jihlava Vítkovice 2:0.

Článek

Svěřenci Luboše Kozla rozhodli zápas v závěrečné půlhodině. Skóre otevřel v 68. minutě Svatonský. Po Hanouskově centru ještě neuspěl, když gólman Fryšťák vyrazil míč k Chigouovi, který přihrál znovu Svatonskému a ten už se zblízka nemýlil.

Kamerunský útočník Chigou přidal brzy poté druhý gól, když mu parádně přihrál za obranu Malý. Dukla měla velkou šanci už v závěru prvního poločasu, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Jan Vorel, ale Fryšťák zastavil míč na brankové čáře.

Prohra v Jihlavě přiblížila Vítkovice opět sestupu

Fotbalisté Vítkovic prohráli v Jihlavě 0:2 a opět se přiblížili sestupu z druhé ligy. Poslednímu týmu tabulky se nepovedlo navázat na předchozí dvě výhry s Vysočinou poté, co inkasoval dvakrát už v úvodní půlhodině.

Jihlava vyhrála potřetí za sebou a přemožitele nenašla už v šestém utkání v řadě. V neúplné tabulce je čtvrtá. Základ k výhře položil už v 11. minutě kapitán Dort. Krutý nacentroval míč do pokutového území, hosté jej odvrátili pouze před šestnáctku k nekrytému Dortovi, jenž poslal tvrdou střelou k tyči domácí tým do vedení.

O pět minut později ale mohlo být vyrovnáno. Vítkovický kapitán Rygel zůstal ve vápně neobsazen, ale jeho pokus Uvarenko reflexivně vytěsnil mimo tři tyče. Náskok Vysočiny zvýšil v 28. minutě bosenský útočník Mešanovič, který po ideální přihrávce šel sám na gólmana a v koncovce si věděl rady. Vítkovičtí už se ve druhé půli nezmohli na odpor. Navíc tři minuty před koncem Reinberk hrubě fauloval ve středu hřiště, dostal druhou žlutou kartu a Vítkovice dohrávaly v deseti.

24. kolo druhé fotbalové ligy
Dukla Praha - Čáslav 2:0 (0:0)
Branky: 68. Svatonský, 77. Chigou. Rozhodčí: Damková - Jiřík, Teuber. ŽK: Pešír (Čáslav). Diváci: 250.
Dukla: Rada - Pospíšil, Kučera, Vorel, Mičic - Berger (78. Antipov), Hanousek, Malý, Šiml - Svatonský (83. Laczkovich), Kulvajt (59. Chigou). Trenér: Kozel.
Čáslav: Fryšták - Kotrba, Ptáček, Ricka, Růžička - Kunášek, Šisler, Haniak (61. Pilař), Špidlen (56. I. Hašek) - Hlava (72. Dobal), Pešír. Trenér: Hřídel.
Jihlava - Vítkovice 2:0 (2:0)
Branky: 11. Dort, 28. Mešanovič. Rozhodčí: Benedikt - Večeřa, Peřina. ŽK: Görner, Mešanović - Rygel, Reinberk, Ujčík. ČK: 87. Reinberk. Diváci: 1190
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrič - Görner, Karlík (78. Veselý), Dort (67. Zelinka), Krutý - Dolejš, Mešanovič (90. Simr). Trenér: Urban.
Vítkovice: Vaško - Vlk, Čelůstka, Cverna, Reinberk - Mach (46. Hritz), Kučerňák (79. Ujčík), Kovář, Rygel - Juřátek, Drábek (61. Racko). Trenér: L. Vlk.

Reklama

Související témata: