Hlavní obsah

Trenér Křeček začal ve Varnsdorfu remízou

MOST

Remízou zahájil fotbalový trenér Aleš Křeček svoje působení na lavičce Slovanu Varnsdorf ve druhé lize. Bod si odvezli jeho svěřenci ze hřiště Baníku Most (1:1) a potvrdili svoje postavení ve středu tabulky. Na nováčka soutěže, který v minulé sezóně skončil až na 6. místě v ČFL a do II. ligy se dostal až po odmítnutí postupu ze strany čtyř výše postavených celků, to není po pěti kolech špatná bilance.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Varnsdorfu Aleš Křeček.

Článek

Křeček byl v Mostě s výsledkem spokojen. „Je to pro nás úspěch. Musím uznat, že soupeř byl po celé utkání lepší. Vytvářel si víc brankových příležitostí a zatlačil nás do defenzivy. Na utkání jsme se připravovali, protože jsme věděli, co nás čeká. Nakonec vděčíme za bod brankáři Porcalovi,“ líčil varnsdorfský trenér. A litoval, že jeho tým neudržel vedení. „Kdybychom brzy neinkasovali, mohlo se to pro nás vyvíjet příznivě a mohli jsme pomýšlet i na tři body,“ uvažoval Křeček.

Co mu zápas ukázal z pohledu perspektivy mužstva? „Určitě se dá na čem stavět. Museli jsme se vyrovnat s absencí Koblížka, na jehož post nemáme náhradu. Utkání naznačilo, že musíme na určitých věcech pracovat, pokud chceme bodovat i venku. Druhá liga jeho hodně vyrovnaná,“ připomněl kouč.

Hráče poznává za pochodu. „Jsem civilním povoláním učitel a mám paměť na jména i na obličeje. V komunikaci by neměl být problém. Chtěl bych hrát s Varnsdorfem ofenzivní fotbal. Na první místo stavím disciplínu,“ svěřil se trenér.

Hned si volal s Beránkem

Zajímavostí je, že v těchto dnech naskočil do druhé ligy i exbrněnský trenér Miroslav Beránek, jemuž Křeček dělal do léta ve Zbrojovce asistenta. „Samozřejmě jsme si hned volali, když jsem se dozvěděl, že jde do Kladna. Trošku jsme se hecovali, že budeme soupeři. Ale na druhou stranu jsme kolegové i kamarádi. Domluvili jsme se na určité spolupráci, byť na dálku. Přeji mu, ať má s Kladnem úspěch,“ usmál se Křeček.

Přesun z Brna do druhé ligy nepovažuje ve svém případě za krok zpět. „Jsem hlavně rád, že mám práci. Spousta trenérů je bez angažmá a každého působení si vážím. Stavím se k tomu kladně a chci se prosadit,“ ujistil kouč.

Ve středu hostí Varnsdorf v Ondrášovka Cupu tým Bohemians 1905. „Přijedou fanoušci z Prahy a i pro naše příznivce to bude svátek. Nicméně mohu už předem deklarovat, že v mém celku dostanou šanci hráči, které potřebuji vidět, aby mně ukázali svoji výkonnost. Se sestavou asi zamícháme. Nejdeme do utkání s tím, abychom ho vypouštěli, ale prioritní je pro nás úspěšná účast ve druhé lize,“ naznačil Křeček.

Reklama

Související témata: