Hlavní obsah

Kladenský trenér Beránek byl po remíze v Mostě notně zklamaný

MOST

Tři zápasy na lavičce druholigových fotbalistů Kladna má za sebou trenér Miroslav Beránek, který do středočeského klubu zamířil po angažmá v Brně nedlouho po začátku podzimní sezóny. Výhra v Karviné a remízy s Třincem a v sobotu v Mostě znamenají, že tým pod jeho vedením ještě neprohrál.

Foto: Josef Pešout, Právo

Miroslav Beránek.

Článek

Kladenští v Mostě rychle vedli dvoubrankovým rozdílem a zdálo se, že si vítězství nenechají ujít. Zvlášť když domácí přišli o vyloučeného střelce prvního gólu Danoského. „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme kontrolovali hru a o přestávce jsme nabádali hráče k tomu, abychom pokračovali ve stejném způsobu. Ale nepochopitelně jsme přestali hrát, soupeř zaslouženě vyrovnal, takže výsledek 2:2 je pro mě obrovským zklamáním,“ byl rozčarovaný Beránek.

A jak hodnotí svou dosavadní bilancí u týmu? „Po Mostu spokojen být nemohu. Mužstvo pořád poznávám a nyní jsem viděl tu jeho horší stránku, pokud vezmu v úvahu druhý poločas,“ kroutil hlavou.

„Do Kladna jsem přišel v situaci, kdy Standa Hejkal rezignoval. Naskočil jsem do rozjetého vlaku. Některé hráče jsem v Mostě poslal do hry poprvé a bylo to hlavně o testování. Během tréninku se kluci jeví jinak, než při zápase, kdy jsou pod tlakem,“ uvažoval Beránek.

Do srovnání druhé ligy s první, v níž dlouho působil, se zatím nechtěl pouštět. „Mám odkoučovaná v Kladně tři utkání a každé bylo odlišné. Viděl jsem i další střetnutí, přesto je to na zevrubné hodnocení málo. V první lize jsou samozřejmě kvalitnější hráči, proto také hrají nejvyšší soutěž. V druhé lize jsou velké výkyvy i v průběhu jednotlivých zápasů. Jde jen o to, aby si to hráči srovnali v hlavě a prodali návyky z tréninku,“ připomněl trenér.

Může Kladno ještě bojovat o špici? „Jestliže chceme hrát nahoře, nesmíme si dovolit zbytečné ztráty jako v Mostě,“ měl jasno Beránek.

V příštím kole hostí Kladno vedoucí Vlašim. „Bude to středočeské derby, v němž chceme stoprocentně uspět,“ dodal kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.