Hlavní obsah

Musíme se zlepšit, uvědomuje si brněnský kouč Wagner po tristním vstupu do sezóny

Zklamání prožíval trenér fotbalistů Zbrojovky Brno René Wagner po premiérovém zápase svého týmu v novém ročníku druhé ligy. Mužstvo, které by mělo patřit k hlavním aspirantům na postup mezi elitu, totiž zanechalo na severu Čech matný dojem. „Je nám jasné, že se musíme zlepšit,“ řekl Wagner v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: ČTK/Igor Šefr

René Wagner (vlevo) z 1. FC Brno v souboji s Milanem Kopicem z FK Mladá Boleslav

Článek

Jak se vám hodnotí vystoupení Brna na mosteckém stadiónu?

Myslím si, že jsme utkání začali velice dobře. Prvních dvanáct minut jsme si vytvořili tlak se standardními situacemi. Potom Most hru vyrovnal a začali jsme se zbytečně strachovat. V naší hře bylo hodně zkažených přihrávek a nevynucených chyb. Tudíž jsme znervózněli. Po přestávce jsme měli vyloženou šanci, ale udělali jsme jednu vážnější chybu, kterou domácí potrestali, což rozhodlo.Vyšli jsme bez bodu, a to je při našich ambicích neúspěch.

Návrat do ligy - to je nejspíš jediný cíl Zbrojovky. Jak vnímáte svou pozici v soutěži?

Ano, jsme jedním z favoritů. O to je to ale těžší. Ale všimli jsme si, že v prvním kole všichni favorité prohráli, takže druhá liga bude asi hodně vyrovnaná.

Na čem chcete stavět?

Mám k dispozici mladý kádr, a pokud tihle hráči budou sbírat zkušenosti, mohou se dál zlepšovat. Je jasné, že naše výkony musejí jít nahoru, abychom měli naději bojovat o špici. Ale nestačí jen hra, ale hlavně jsou zapotřebí výsledky. A ty se někdy musí uhrát i bojovností. V prvním kole nám chyběli Švancara a Tomeček, což je určitá ztráta. Ale nemůžeme spoléhat jen na jedince.

Exbrněnské útočné dulo Rabušic - Šural zářilo v dresu Liberce proti Slavii. Jak se stavíte k jejich odchodu z Brna?

Beru to tak, že už jsou pryč a nejsou to od léta naši hráči, byť v Brně fotbalově vyrostli. Místo nich dostávají šanci jiní útočníci. Věřím, že se brzy prosadí. Ale je otázkou, aby to nebylo příliš pozdě.

Reklama

Související témata: