Hlavní obsah

Wagner dostal padáka, druholigové fotbalisty Brna povede Kafka

BRNO

Vedení druholigových fotbalistů Brna odvolalo trenéra Reného Wagnera. U předposledního týmu tabulky, který vyhrál jediný z dosavadních deseti zápasů, ho vystřídal šéftrenér mládeže a bývalý hráč Zbrojovky Róbert Kafka. Ten už vedl pondělní dopolední trénink.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalový trenér René Wagner.

Článek

"Oslovili jsme několik trenérů. V současné době je ale většina z nich pod smlouvou," řekl majoritní vlastník brněnského klubu Roman Pros. Sportovní ředitel Richard Dostálek potvrdil, že jej ještě čeká několik jednání. "Nechci užívat slovo dočasný nebo provizorní trenér. Kafka nyní vede náš druholigový tým. A pokud se mu bude dařit, tak není vyloučeno, že ve své funkci zůstane," dodal Dostálek.

Kouč dostal ultimátum

Někdejší reprezentační útočník Wagner dostal v minulém týdnu od vedení klubu ultimátum: ve funkci ho mohlo udržet pouze vítězství ve Znojmě. Tam ale Brno v sobotu prohrálo 0:3 a Wagner byl odvolán.

Na trenérskou lavičku Zbrojovky usedl Wagner v polovině dubna, kdy vystřídal Karla Večeřu. Od té doby svěřenci osmatřicetiletého kouče vyhráli z 16 utkání v první a druhé lize pouze dvě.

"Vedením prvního mužstva jsme pověřili Róberta Kafku, který má k dispozici dosavadní realizační tým. Záležitost nového trenéra není otázkou hodin, ale dlouhých jednání. Proto jsme sáhli do vlastních řad. Dosavadní trenér René Wagner projevil zájem pokračovat dál v klubu na jiné pozici, o jeho budoucnosti budeme jednat," uvedl Dostálek.

Kafkovými asistenty zůstanou Marek Zúbek a Josef Hron. Devětačtyřicetiletý Kafka bude zároveň pokračovat i jako šéftrenér mládeže.

Reklama

Související témata: