Hlavní obsah

Fotbalisté Opavy po rychlých gólech v úvodu vyhráli v Mostu

PRAHA

Fotbalisté Opavy díky třem rychlým gólům hned v úvodu zaskočili Most a na severu Čech v 11. kole druhé ligy vyhráli 4:1. Slezané dnes předvedli výjimečnou produktivitu a jen za prvních 21 minut nasázeli nejhorší defenzivě soutěže tři branky. V tabulce poskočili na třetí místo.

Článek

V Mostu se vše důležité seběhlo v prvním poločase. Nejprve se schovanou přízemní střelou prosadil opavský Křeček a o dvě minuty později proměnil sólo Halaška.

Baník se vzápětí vrátil do zápasu, když v 15. minutě Danoského střelu pohotovou tečí usměrnil do sítě Hofmann. Domácí poté byli aktivnějším týmem, ale góly dávala z brejků Opava. V obou případech utekl hbitý Radzinevičius a pokaždé si poradil i s gólmanem Pokorným.

Po přestávce už se utkání dohrávalo jen z povinnosti. Severočeši se sice dostali do několika šancí, konkrétně makedonský kanonýr Danoski, ale žádná z jeho tří střel gólem neskončila. Most klesl v tabulce na předposlední 15. příčku.

Fotbalisté Ústí si výhrou v Čáslavi pojistili vedení v druhé lize

Fotbalisté Ústí nad Labem si vítězstvím 2:1 v Čáslavi pojistili vedení v druhé lize. Na soupeřově půdě potvrdili pověst ofenzivně laděného týmu a několikrát předvedli rychlý a precizní přechod do útoku, který jim přinesl i kýžené tři body.

Domácí začali s chutí, v 6. minutě gólmanovi Novákovi vypadl míč, jenže ze závaru Čáslav nic nevytěžila. Ústečtí pak předvedli výbornou produktivitu. Po nepovedené soupeřově standardce podnikli rychlý útok, který gólově zakončil Moulis. Při další rychlé akci hostů se Brunclík ocitl sám na pravé straně před pokutovým územím, Ducheček musel ven z brány, ale zastoupil ho hlavičkující Šisler.

Čáslavští se z inkasované branky oklepali v 27. minutě. Za míčem se na pravé straně hnal Kaňák, využil volného prostoru a před brankou našel Voltra, který vyrovnal.

Radost domácích ale netrvala dlouho, jen necelou minutu. Ducheček pak stačil Volkovu ránu ze strany jen vyškrábnout konečky prstů a proti Martykánově dorážce už byl bezmocný.

Další gól už nepadl, Fikejz hlavičkoval těsně vedle a Čertíkovu ránu krátce před poločasem vyrazil gólman Novák. Po pauze se už neujaly ani další rychlé výpady ústeckých útočníků.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Most - Opava 1:4 (1:4)
Branky: 15. Hofmann - 21. a 39. Radzinevičius, 10. Křeček, 12. Halaška. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Kovařík. ŽK: Oboya, Rosendo - Hrabina, Čáp, Křeček. Diváci: 640.
Most: Pokorný - Nguyen, Bohata (63. Nikovski), Běloušek, Jendruščák - Rosendo, Hofmann, Schut, Oboya (84. Štefko) - Danoski (74. Christof), Frnoch. Trenér: Zach.
Opava: Blaha - Riška, Čáp, Sweich, Hrabina (82. Pomp) - Halaška (79. Schaffartzik), Křeček, Wirth, Sedláček - Mrázek, Radzinevičius (89. Neubert). Trenér: Mazura.
Čáslav - Ústí nad Labem 1:2 (1:2)
Branky: 27. Voltr - 9. Moulis, 28. Martykán. Rozhodčí: D. Drábek - Blažej, Zeman. ŽK: Kaňák, Karal, Špidlen - Zeman, Veverka, Holek. Diváci: 457.
Čáslav: Ducheček - Špidlen, Šisler, Karal, Kunášek - Čertík, Rakovan (80. Jukl), Prášil - Kaňák (64. Džafič), Fikejz (74. Hečko), Voltr. Trenér: Abrhám.
Ústí n. L.: R. Novák - Zeman, Džuban, Jablonský, Benčík - Brunclík, Zachariáš, Martykán, Volek - Moulis (82. Dragoun), Veverka (75. Holek). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: