Hlavní obsah

Měli jsme betonové kecky, hlesl zklamaný Habanec

ÚSTÍ NAD LABEM

To se nečekalo. Ústečtí fotbalisté inkasovali ve třech zápasech děčínské skupiny Tipsport ligy neuvěřitelných šestnáct gólů. Pro lídra druhé ligy se jedná o varovná fakta před jarním bojem o postup do nejvyšší soutěže.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

„Vypadalo to, že máme na nohou betonové kecky, abych řekl pravdu. Někteří hráči nemohli zápas s Libercem odsprintovat, protože jsou nějakým způsobem zabrzdění. Inkasovaných gólů je moc a už se to nesmí opakovat. Mohlo by to narušit naši práci,“ uvažoval ústecký trenér Svatopluk Habanec.

Na námitku, že narazili na přední prvoligové týmy Teplic a Liberce, kouč odvětil: „Takoví soupeři jsou na turnaji vždycky a přitom loni jsme je třeba porazili.“

Dobře se podle Habance jeví útočník Paprčiak z pražské Slavie. „Necháme si ho minimálně do konce tohoto týdne,“ naznačil trenér. Naopak s týmem se rozloučí testovaný stoper Zieris z Liberce. „Je to super kluk, ale nevejde se do užšího kádru. Na tenhle post máme Valentu, Džubana, Jablonského a Dragouna a mít pět stoperů, to by byl na Ústí přepych,“ vysvětlil Habanec.

Prozradil, že počítá s příchody dalších hráčů na zkoušku. „Docela mi drnčí telefony a určitě přijdou minimálně dva nebo tři kluci. Ale budu opatrný, dám jen na kvalitní doporučení,“ glosoval to trenér.

V prvním jarním kole druhé ligy na začátku března narazí Ústí na Jihlavu, která koupila brankáře Jaromíra Blažka ze Sparty. Takže to bude šlágr jako hrom... „Jihlava má trojnásobný rozpočet než Ústí a byla by ostuda, kdyby Jihlavští neprohlašovali, že se posilují s cílem postoupit do první ligy. Do zápasu je ještě daleko, ale obě strany si jistě uvědomují, že to může být klíčový zápas pro vývoj jara,“ dodal Habanec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.