Hlavní obsah

Stoper Štěrba odchází z Olomouce na hostování do Brna. Věří v třetí postup do první ligy

Brno

Šestadvacetiletý obránce Jan Štěrba bude v nové sezoně hostovat z Olomouce v druholigové Zbrojovce Brno. Fotbalista, který za Sigmu a Karvinou odehrál v nejvyšší soutěži 49 duelů, v nichž dvakrát skóroval, hodlá pomoct Zbrojovce k návratu mezi elitu.

Foto: fczbrno.cz

Obránce Jan Štěrba

Článek

„Minulý týden o mě projevili zájem trenér Brna Dostálek a manažer Požár. Já jsem s působením ve Zbrojovce souhlasil. Neberu to jako krok zpátky. Poslední rok pro mě nebyl i kvůli zranění optimální. Moc jsem toho za Olomouc neodehrál. Teď jsem odhodlaný udělat maximum pro návrat Brna do první ligy," říká Štěrba odhodlaně.

V kabině Zbrojovky našel několik známých tváří. „Ze Sigmy si pamatuju Jirku Texla, s Honzy Hladíkem a Hlavicou jsem dokonce fotbalově vyrůstal. Znám i Pavla Zavadila, Petera Štepanovského, Honzu Moravce nebo brankáře Martina Berkovce," vypočítává.

S druhou nejvyšší soutěží už má zkušenosti. S Olomoucí z ní dvakrát postoupil do první ligy. „U toho prvního postupu jsem byl ještě jako mladík. Při druhém jsem už hrál mnohem podstatnější roli. Doufám, že se za rok budu radovat potřetí," uvítal by Štěrba.

Další stoper Dreksa už naopak dres Zbrojovky oblékat nebude. S vedením brněnského klubu se dohodl na ukončení smlouvy.

Reklama

Související témata: