Hlavní obsah

Jihlava - Sparta B 1:0Jihlavu ve druhé lize spasila penalta

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy zdolali ve druhé lize Spartu B 1:0 a v neúplné tabulce se posunuli na druhé místo před Bohemians Praha. Brankář Jaromír Blažek si proti rezervě svého předchozího zaměstnavatele připsal v jarní části sezony třetí čisté konto.

Článek

Mezi oběma soupeři byl před utkáním v tabulce rozdíl 27 bodů, sparťané na jaře v pěti dosavadních zápasech ještě nebodovali, na hřišti to ale nebylo příliš znát. Jeden z aspirantů na postup do první ligy Jihlava se dlouho herně trápila. V prvním poločase si domácí nevypracovali žádnou gólovou příležitost, o přestávce proto trenér Roman Pivarník provedl hned dvojnásobné střídání.

Jihlavu z herního tápání vysvobodila až 67. minuta. Velický se po rohovém kopu dostal v pokutovém území do střetu s hostujícím Valentou a rozhodčí nařídil penaltu. Jednadvacetiletý útočník Tecl z jedenácti metrů bezpečně poslal míč za brankáře Holého.

Gólman Blažek, který na Vysočinu zamířil v zimě po rozvázání smlouvy ve Spartě, v pravděpodobně největší šanci hostů vychytal po přestávce hlavičkujícího Folprechta.

22. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Sparta Praha B 1:0 (0:0)
Branka: 68. Tecl z pen. Rozhodčí: Mikel - Chytil, Peřina. ŽK: Halama - Hybš, Folprecht. Diváci: 1750.
Jihlava: Blažek - Obert (79. Vaculík), Halama, Tlustý, Šilinger - Karlík (46. Jungr), Velický - Gabriel (46. Mešanovič), Kučera, Helísek - Tecl. Trenér: Pivarník.
Sparta B: Holý - Jánoš, Krch, Polom, Tomášek - Sýkora, Folprecht, Jirásek, Hybš (78. Putz) - Jurdík (46. Valenta), Griffiths (58. Ujlaky). Trenér: Svoboda.

Reklama

Související témata: