Hlavní obsah

Ústečtí fotbalisté se těší na pohár pro vítěze druhé ligy

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem postupovali před dvěma lety do první ligy z druhého místa druholigové soutěže. A letos postupový post nejen zopakovali, ale dokonce i vylepšili. Kolo před koncem sezóny mají jistotu, že skončí v tabulce na nejvyšším stupni! Před druhou Jihlavou si drží tříbodový náskok a navíc pro ně hovoří lepší vzájemná bilance (5:2, 0:0).

Článek

„Tehdejší druholigové stříbro bylo pěkné, jenže teď můžeme zvednout pohár pro vítěze druhé ligy. Měli bychom ho převzít na Ligovém shromáždění. Být první, to je přece úspěch sám o sobě bez ohledu na to, jestli následně splníme přísná kritéria pro udělení prvoligové licence," řekl Stanislav Pelc, sportovní manažer ústeckého klubu.

Kapitán mužstva Jan Martykán si vzpomněl, že předloni slavil postup po zápase v Sokolově. „Nikdo s námi tenkrát nepočítal, takže to byly krásné pocity. V letošní sezóně se nám povedl už podzim. A pak jsme si hráli, co jsme chtěli. V jednu chvíli nás trošku provázela křeč, ale rychle jsme se vrátili do rytmu," líčil klíčový záložník.

Základ úspěchu? „Zůstalo jádro mužstva, na které se všechno ostatní nabalilo," tvrdil Martykán, který svou roli kapitána nepřeceňoval. „To je úplně jedno, kdo tu pásku má. Mně z toho vyplývaly povinnosti, že musím podepisovat zápis o utkání," usmíval se.

A jak vnímá rozpaky ohledně nejistého startu v první lize? „Na hřišti jsme si vybojovali právo účasti v lize, a pokud to nedopadne kvůli nevyhovujícímu stadiónu, pak to bude ostuda někoho jiného. My jako hráči a realizační tým se nemáme za co stydět. Odvedli jsme maximum," prohlásil Martykán.

Obránce Lukáš Dvořák se připojil: „Vedení nám před sezónou řeklo, abychom se hlavně zachránili a hráli v klidném středu tabulky. Ukázali jsme, že máme na víc. Dokázali jsme si vysvětlit v kabině, o co nám jde. V mužstvu funguje srdce."

Poslední zápas právě vrcholící druholigové sezóny sehrají Ústečtí v sobotu doma proti Opavě. „Chystáme ještě menší oslavy. Ty spontánní proběhly už před dvěma týdny. A hráči by si zasloužili, aby jejich úspěch přišlo na závěr druhé ligy ocenit co nejvíce fanoušků," dodal Pelc.

Reklama