Hlavní obsah

Atlético Madrid by mělo příští rok přijet do Brna

Brno

Pokud všechno dobře dopadne, mají se fanoušci fotbalové Zbrojovky na co těšit. Součástí oslav stého výročí brněnského klubu by mělo být příští rok i přátelské utkání s letošním vítězem Evropské ligy Atlétikem Madrid.

Foto: Čestmír Folk, Právo

Prezident Atlética Enrique Cerezo Torres (vpravo) předal šéfovi Zbrojovky Jaroslavu Přečkovi dres madridského klubu.

Článek

Vyplývá to z dohody o spolupráci, kterou v rámci návštěvy vedení Atlétika v Brně stvrdili podpisy představitelé Zbrojovky a špičkového španělského klubu.

„V červnu budeme upřesňovat termínovou listinu našeho prvního mužstva na nadcházející sezónu. Věřím, že se v ní najde prostor pro sehrání přípravného duelu v Brně, abychom i my svým dílem přispěli ke stoletým oslavám Zbrojovky," uvedl prezident Atlétika Enrique Cerezo Torres.

Chystaná spolupráce se nebude týkat jen klubů, ale i Jihomoravského kraje a autonomní oblasti Madrid. „Půjde třeba o reciproční výjezdy mládežnických družstev, avšak zaměříme se kupříkladu také na oblast charitativní či společenskou. Proto jsme naše španělské hosty vzali mj. i do sociálního ústavu ve Střelicích," informoval jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Mají se od Atlética co učit

Šéfa Zbrojovky Jaroslava Přečka těší, že jeho klub bude spolupracovat s jedním z nejvýznamnějších španělských celků. „Máme se od našich přátel co přiučit. Zejména jejich fotbalové akademie určené k výchově mládeže mají ve světě velký zvuk," připomněl.

Přeček si od svého madridského protějšku vyslechl i přání, aby se brněnský tým co nejdřív posunul do nejvyšší soutěže. „Pokud žijeme v právním státě a budou dodržena pravidla daná před sezónou, měli bychom první ligu hrát už v nadcházejícím ročníku," upozornil na to, že Ústí nad Labem a Sokolov, které skončily v druholigové tabulce před Brňany, nedisponují odpovídajícím stadiónem.

Reklama

Související témata: