Hlavní obsah

Žižkov - Čáslav 1:0Žižkov vyhrál i třetí zápas, Surynek dal třetí gól

Praha

Fotbalisté Viktorie Žižkov vyhráli i třetí zápas v novém ročníku druhé ligy. Loňský účastník nejvyšší soutěže zdolal doma Čáslav 1:0 a jako jediný tým s plným bodovým ziskem vede tabulku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Surynek z Viktorie Žižkov se raduje z branky.

Článek
Fotogalerie

O výhře Žižkova rozhodl už ve 3. minutě útočník Martin Surynek, který skóroval ve všech dosavadních utkáních. Tentokrát se trefil po akci Kotyzy, který málem pomohl Viktorii k dvougólovému vedení. V 25. minutě zahrál roh a po Kiidronově hlavičce zastavili hosté míč až na brankové čáře.

Krátce po přestávce měla šanci také Čáslav, Charuzův pokus hlavičkou však mířil těsně vedle branky. V závěru mohl po úniku pojistit výhru Žižkova střídající Sloboda, ale gólman Ducheček ho vychytal.

Zlínu stačil Kročův rychlý gól na výhru v Karviné

Fotbalisté Karviné poprvé v druhé lize prohráli. V třetím kole doma podlehli Zlínu 0:1, jediný gól vstřelil už v sedmé minutě po rohovém kopu neobsazený obránce Kroča.

V druhém poločase se hrálo jen na zlínskou branku, ale domácí se neprosadili ani z těch nejvyloženějších příležitostí. Karvinský útočník Aleš Besta měl tři tutovky, ale všechny mu zlikvidoval gólman Kořínek, jenž měl velký podíl na zisku tří bodů. O převaze Karviné svědčilo i dvanáct rohových kopů oproti čtyřem zlínským.

Vašíček vystřílel Znojmu třemi góly výhru nad Pardubicemi

Hattrick Václava Vašíčka zajistil fotbalistům Znojma v druhé lize výhru 3:2 nad nováčkem z Pardubic. Vítězný celek je v tabulce druhý o dva body za vedoucím Žižkovem.

V tropickém vedru byli domácí aktivnější, ale dlouho se jim v útoku nedařilo. Taktika dlouhých nákopů vyšla v 34. minutě, kdy se za obranou objevil Vašíček, ve vápně zasekl míč a poslal ho ke vzdálenější tyči. O devět minut později Vašíček vyhrál souboj s gólmanem Shejbalem a skóroval do prázdné brány.

Zápas v úvodu druhé půle zdramatizoval Dittrich, který se dokázal natlačit před Jonova do vápna a střelou do horního rohu nedal Hrubému šanci. Vašíček ale v 64. minutě poslal Oklešťkovu přihrávku z voleje pod břevno a pojistil Znojmu tři body. Konečný výsledek zařídil hlavou střídající Dubský.

Bohemians 1905 mají první výhru, Sokolov porazili

Fotbalisté Bohemains 1905 se dočkali premiérového vítězství v nové sezoně. Po remíze a porážce dnes ve 3. kole druhé ligy doma přehráli Sokolov 3:0. O góly se už v první půli postarali Moravec, Bartek a Vyhnal. Po změně stran si ostře hraný duel vyžádal vyloučení na každé straně.

Sokolov pustil domácí do vedení hrubou chybou obrany, po které dotlačil míč do sítě Moravec a zařídil pro Bohemians první gól v sezoně. Poté předvedl parádu Bartek, který se opřel v rohu vápna do míče a o tyč ho poslal do branky.

Výhru pak ještě do poločasu potvrdil Vyhnal, který se ve vápně uvolnil kličkou a pod brankářem skóroval potřetí.

V 63. minutě pak Sokolov přišel o Dvořáka, který za simulování dostal druhou žlutou kartu. O deset minut později ho předčasně ze hřiště následoval Bartek. Na výsledku už to ale nic nezměnilo.

Varnsdorf doma nasázel Mostu čtyři branky

Fotbalisté Mostu utržili ve 3. kole druhé ligy debakl 0:4 na hřišti Varnsdorfu a po slibném vstupu do sezony dostali nepříjemný direkt. Naopak Varnsdorf se rázem vyhoupl na třetí místo tabulky za neporažené Žižkov a Znojmo.

Varnsdorf za výhrou nasměrovala po půlhodině hry Martanova penalta za faul na Schuberta. Oba domácí záložníci se pak ještě do poločasu zapsali mezi střelce a o vítězi bylo jasno.

Most se dostal do jediné vážnější šance, kterou ale zhatil domácí stoper Pimpara. V závěru pak výhru Varnsdorfu potvrdil Zieris střelou z úhlu.

Druhá fotbalová liga, 3. kolo:
Viktoria Žižkov - Čáslav 1:0 (1:0)
Branka: 3. Surynek. Rozhodčí: Lerch - Gallo, Plesar. ŽK: P. Besta, Kalod - Kunášek, Charuza, Krmenčík, Ujec. Diváci: 1172.
Žižkov: Boháč - Šťastný, Kiidron, P. Besta, Čermák - Bartl (84. Slodowy), Sedláček, Hílek (60. Sloboda), Kotyza - Kalod, Surynek (77. P. Mareš). Trenér: Nádvorník.
Čáslav: Ducheček - Fikejz, Charuza, Karal, Kunášek - Kučera (61. Krmenčík), Dudka, Prášil, O. Vrabec (80. Kelesiadis) - Ujec, Hodas (68. G. Efthymiadis). Trenér: P. Vrabec.
Znojmo - Pardubice 3:2 (2:0)
Branky: 34., 43. a 64. Vašíček - 52. Dittrich, 90. Dubský. Rozhodčí: Kalenda - Filípek, Kotík. ŽK: Přibyl (Pardubice). Diváci: 672.
Znojmo: Hrubý - Buchta, Avdič, Jonov, Sukup - Helísek (90.+1 Hříbek), Mudra, Nepožitek, Lacko, Okleštěk (84. Lukáš) - Vašíček (88. Mandula). Trenér: Kalvoda.
Pardubice: Shejbal - Přibyl (39. Kakrda), Němeček, Prorok, Norek - Dittrich, Řezníček, Jeřábek (67. Dubský), Javůrek - Petrus, J. Sklenář (46. Hundák). Trenér: Michal.
Karviná - Zlín 0:1 (0:1)
Branka: 7. Kroča. Rozhodčí: Příhoda - Pochylý, Vlasjuk. ŽK: Hoffmann, Knötig, A. Besta - Jugas, Hájek. ČK: 86. Knötig (Karviná). Diváci: 1421.
Karviná: Rakovan - Cverna, Mikula, Bolf, Knötig - Hoffmann (82. Vaněk), Fischer (87. Juřena) - Presl, Wojnar (63. Ciku), Vladavič - A. Besta. Trenér: Malura.
Zlín: Kořínek - Kroča, Jugas, Kubica, Hájek - Červenka, Železník (67. Bartolomeu), Polach (60. Dobeš), Bublák, Hruška - Kurtin (89. Elšík). Trenér: Křeček.
Bohemians 1905 - Sokolov 3:0 (3:0)
Branky: 23. Moravec, 36. Bartek, 41. Vyhnal. Rozhodčí: Drábek - Hock, Arnošt. ŽK: Cseh, Bartek, Rada, Šmíd - Vaněček, Šíma, Dvořák, Javorský. ČK: 73. Bartek - 63. Dvořák. Diváci: 3213.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Šmíd, Kalina - Bartek, Růžička, Rada (88. Budínský), Moravec - Vyhnal (65. Nerad), Jirouš (82. Bálek). Trenér: Weber.
Sokolov: Bertelman - Knakal (46. Dřížďal, 70. Blažek), Dvorník, Šíma, Vondráček - Vaněček, Vrtělka, Čada (67. Javorský), Dvořák - Holub, Vaněček. Trenér: Jindra.
Varnsdorf - Most 4:0 (3:0)
Branky: 29. Martan z pen., 40. Schubert, 43. Martan, 87. Zieris. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Mokrusch. ŽK: Cana, Volf - Lafrance. Diváci: 935.
Varnsdorf: Kovář - Tvaroha, Zieris, Pimpara, Mach (65. Dobrovolný) - Cana, Breite - Rudnickij, Schubert (73. Volf), Martan - Hikspoors. Trenér: Frťala.
Most: Belaň - Procházka, Novotný (72. Schut), Běloušek, Pospíšil - Nguyen (45. Vodička), Lafrance, Pilař, Lácha, Šraga - Mujagič (65. Štefko). Trenér: Zach.

Reklama

Související témata: