Hlavní obsah

Fotbalisté Znojma po výhře ve Vlašimi vedou druhou ligu

Praha

Fotbalisté Znojma se po výhře 3:0 ve Vlašimi dostali do čela neúplné tabulky druhé ligy. Hosty nasměroval k vítězství dvěma góly v prvním poločase záložník Radim Nepožitek, v závěru přidal třetí branku Václav Vašíček.

Článek

Vlašim před týdnem přivezla vítězství ze Zlína, k níž jí pomohly i dvě nové posily Křeček s Krobem, jenže na tento úspěch tentokrát nenavázala. Všechny body přenechala znojemskému rivalovi, a to ještě mohli domácí utržit větší debakl.

V úvodu zápasu šance neproměnili Hnaníček a krátce po něm Vašíček, v poslední minutě pak mířil těsně mimo vlašimskou branku Lacko. Domácí také několikrát zahrozili, ale v první půli Křeček a Macháček a po změně stran ani dvakrát Jícha gólmana Hrubého nepřekonali.

Ústí doma opět nezvítězilo, s HFK hrálo bez branek

Ani na čtvrtý pokus se nepovedlo fotbalistům Ústí nad Labem v tomto ročníku druhé ligy doma zvítězit. S nováčkem 1. HFK Olomouc uhráli bezbrankovou remízu.

Oba týmy měly řadu šancí ke skórování, ale domácí brankář Novák i jeho protějšek Šrom zůstali nepřekonáni. Severočeši dohrávali zápas od 86. minuty bez vyloučeného obránce Džubana, který zastavil nedovoleně brejk hostů a obdržel druhou žlutou kartu.

V úvodní čtvrthodině se dopustila domácí obrana několika chyb, ale soupeř žádnou nevyužil. V 16. minutě málem udeřilo na druhé straně, dorážka ústeckého Čtvrtníčka po Volkově centru však šla do tyče. Stejně dopadl pokus jeho spoluhráče Valenty v 71. minutě.

Sokolov prodloužil v Mostu sérii bez prohry na šest zápasů

Fotbalisté Sokolova ovládli podkrušnohorské derby dvou Baníků v Mostu 3:0 a neprohráli už šestý zápas za sebou. Od poloviny srpna, kdy neuspěli na půdě Bohemians 1905, třikrát vyhráli, třikrát remizovali a v tabulce si po neúplném 9. kole polepšili na čtvrté místo.

V Mostu jim přitom chyběl trenér Aleš Jindra, protože má disciplinární trest za kritiku sudího v minulém duelu se Znojmem a vykázání na tribunu. Na lavičce ho nahradil sportovní ředitel klubu Vítězslav Hejret a mohl se radovat z vydařeného záskoku.

Hosté měli v prvním poločase výrazně navrch a aktivní hrou prakticky vůbec nepouštěli Most k míči. Převaha Západočechů ve 24. minutě vyústila i v první gól, který jim daroval chybující brankář Belaň. Po jeho špatném vyběhnutí zůstala branka prázdná, Dvořák odcentroval a útočník Vaněček hlavou poslal míč do sítě.

Severočeši se dostali k zakončení až ve 36. minutě, ovšem Lafrance trefil z voleje jen levou tyč. Gól naopak padl na druhé straně a byl výstavní. Vondráček napřáhl ze 40 metrů a jeho životní rána zapadla přesně pod břevno.

Ve druhé půli mohl vykřesat naději Lafrance, ale znovu jen orazítkoval tyč. Hosté v pohodě kontrolovali zápas a přidali ještě třetí branku, když se zblízka trefil Dvořák.

Besta zařídil Karviné v Opavě bod

Fotbalisté Opavy a Karviné se podělili o body za remízu 1:1. Prohru hostů odvrátil v samém závěru Aleš Besta, který zblízka poslal hlavou do branky prudký Cikuův centr. Karviná vydolovala bod na půdě posledního týmu tabulky i v deseti bez vyloučeného Vaňka a je třináctá.

Opava začala náporem a hned v 1. minutě unikl Mrázek, ale jeho centr vystihl gólman Rakovan. V 16. minutě se po levé straně dostal do šance Radzinevičius, jenž z úhlu trefil břevno. Pak zahrozili hosté, avšak obrana domácích dokázala Vránovu střelu zablokovat.

Ve 27. minutě se znovu dostal do šance Radzinevičius, ale v rozhodujícím okamžiku zaváhal. Po změně stran v 59. minutě po standardní situaci hlavičkoval Partyš před branku, kde si naběhl stoper Kostelný a nekompromisně poslal míč za záda gólmana Rakovana.

Po hodině hry dostal karvinský Vaněk červenou kartu za faul na Sedláčka, ale hosté i v oslabení dokázali vyrovnat. V 84. minutě utekl domácí Ciku a jeho prudký centr dorazil do branky Besta. Karviná nakonec mohla vyhrál, ale Ciku spálil v 89. minutě obrovskou šanci, kterou mu zmařil výborným zákrokem gólman Květon.

Ústí nad Labem - 1. HFK Olomouc 0:0
Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Hock. ŽK: Džuban, Veverka (oba Ústí). ČK: 86. Džuban. Diváci: 1175.
Ústí: R. Novák - Zeman, Džuban, Valenta, Dvořák - Peterka (80. Hanich), Hrošovský, Dragoun (19. Štrbák), Volek - J. Čtvrtníček, Veverka (46. Moulis). Trenér: Bičovský.
HFK: Šrom - Dadák, Kovář, Murin (65. Lukášek), Čep - O. Čtvrtníček, Kobylík, Chmelo (81. Šimko), Kopecký - Biolek (89. Korčián), Žondra. Trenér: Machala.
Most - Sokolov 0:3 (0:2)
Branky: 24. Vaněček II., 40. Vondráček, 59. Dvořák II. Rozhodčí: Ochotnický - Gallo, Kotík. ŽK: Lafrance, Procházka, Nobst (všichni Most). Diváci: 525.
Most: Belaň - Pospíšil (64. Nobst), Procházka, Běloušek, Šraga (75. Duvnjak) - Nguyen, Lafrance, Schut, Pilař, Lácha - Mujagič (81. Vodička). Trenér: Zach.
Sokolov: Bertelman - Dřížďal (83. Šíma), Dvorník, Vondráček, Dvořák II. (87. Bereczký) - Blažek, Čada, Vrtělka, Vaněček I., Hrubý (76. Machek) - Vaněček II. Trenér: Hejret.
Vlašim - Znojmo 0:3 (0:2)
Branky: 27. a 41. Nepožitek, 86. Vašíček. Rozhodčí: Kocourek - Pilný, Trávníček. ŽK: Janda, Krob, Starý - Hnaníček. Diváci: 437.
Vlašim: Toma - Sus, Macháček, Petrů, Krob - Křeček - Janda (84. Jeřábek), Pokorný (46. Jícha), Putz, Průcha (76. Starý) - Klán. Trenér: Frýdek.
Znojmo: Hrubý - Avdič, Yonov, Šilinger, Sukup, Nepožitek (80. Lacko), Okleštěk (64. Cihlář), Buchta, Vašíček (88. Mandula), Hříbek, Hnaníček. Trenér: Kalvoda.
Opava - Karviná 1:1 (0:0)
Branky: 60. Kostelný - 84. Besta. Rozhodčí: Mikel - Vysloužil, Tacina. ŽK: Sedláček - Gonda, Mikula. ČK: 61. Vaněk (Karviná). Diváci: 1683.
Opava: Květon - Hrabina, Kostelný, Metelka, Schaffartzik - Partyš (71. Ficek), Wirth (88. Lokša), Sedláček, Šrom - Mrázek, Radzinevičius. Trenér: Vavruška.
Karviná: Rakovan - O. Cverna, Mikula, V. Cverna, Hoffmann - Ciku, Gonda (73. Wojnar), Vaněk, Vladavič - Vrána (68. Besta), Presl (63. Fischer). Trenér: Pánik.

Reklama