Hlavní obsah

Ústí nad Labem - Most 2:0V severočeském fotbalovém derby poosmé v řadě Ústí porazilo Most

Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli i druhý domácí zápas v jarní části sezony. Po výhře nad Čáslaví dnes porazili v severočeském derby Most 2:0 a upevnili si postavení v horní polovině tabulky. Před dvěma tisícovkami diváků skončilo derby výhrou Ústí už poosmé za sebou.

Článek

Ve 20. minutě Veverka těsně před brankářem Belaněm tečoval Volkův centr a vedení umocnil za necelou čtvrthodinu Valenta z penalty. Té předcházel zákrok Mujagiče na nabíhajícího Zemana, po němž byl mostecký záložník vyloučen.

V oslabení se už tým nového trenéra Zbyňka Busty na obrat nevzmohl. Po minulé výhře na Žižkově, kterou přerušil desetizápasovou sérii bez vítězství, Baník podesáté v sezoně prohrál a může o tomto víkendu klesnout na dno tabulky.

Vlašim také ještě na jaře neztratila doma ani bod, tentokrát deklasovala 4:1 Karvinou a posunula se před svého soupeře i Bohemians Praha na desáté místo. Dvěma góly se na tom podílel kapitán Jiří Petrů, který nejprve snadno zakončil akci střelou do prázdné branky a ještě v prvním poločase zvýšil na 3:0 z penalty za faul. Domácí kapitán mohl ještě před přestávkou završit hattrick, ale brankář Paleček jeho hlavičku chytil.

Skóre zápasu otevřel Vyhnal, ve druhém poločase snížil Mišinský, ale poslední slovo měli opět domácí. Sus ještě trefil pouze tyč, Wojnar pak ale stanovil konečné skóre.

Bohemians Praha uhráli už jedenáctou remízu v sezoně, na hřišti Táborska jim bod zachránil v nastavení Rakovan střelou z dálky. Domácí vedli od 78. minuty, kdy dal Táborsku po předchozích dvou porážkách bez vstřeleného gólu naději na první jarní výhru Kočí. Bohemians zahájili podzimní část sezony sedmi nerozhodnými výsledky za sebou včetně zápasu s Táborskem (0:0), na jaře neměl vítěze ani jejich druhý odehraný zápas.

Poslední místo v tabulce opustila Opava, která porazila Zlín 2:1 a navázala na předchozí vítězství v Pardubicích. Domácím vyšel úvod a rychle vedli 2:0. Již v první minutě odcentroval z pravé strany Mrázek a Zapletal hlavou otevřel skóre. Ve 20. minutě vypálil zpoza šestnáctky přesně k levé tyči Ficek. V závěru se prosadili i hosté, po chybě opavské obrany Železník přehodil Květona a snížil. V 84. minutě mohl zpečetit vítězství domácích střídající Prokeš, ale zblízka minul branku.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Opava - Zlín 2:1 (2:0)
Branky: 1. Zapletal, 20. Ficek - 77. Železník. Rozhodčí: Kalenda, Blažej, Machálek. ŽK: Květon, Štrbák, Ficek, Zapletal - Elšík. Diváci: 1143.
Opava: Květon - Hrabina, Metelka, Štrbák, Potočný - Krčmařík (58. Partyš), Wirth, Zapletal, Ficek (82. Sedláček) - Lokša (74. Prokeš), Mrázek. Trenér: Vavruška.
Zlín: Kořínek - Pazdera, Kubica, Kroča, Červenka - Železník, Dobeš, Elšík (76. Ruskovský), Hruška (27. Poznar) - Malcharek, Polách (60. Matějov). Trenér: Kalivoda.
Táborsko - Bohemians Praha 1:1 (0:0)
Branky: 78. Kočí - 90.+1 Rakovan. Rozhodčí: Nenadál - Hock, Arnošt. ŽK: Sladký, Presl, Krch - Bohata, Smola, Laštovka. Diváci: 376.
Táborsko: Fryšták - Mašek, Radoš, Mráz, Krch - Šimák (84. Mach), Kočí, Ciferský, Sladký - Džafič (90. Smetana), Presl (87. Kotrba). Trenér: Zákostelský.
Bohemians Praha: Štěpanovský - Laštovka, Penc, Bohata, Grznár - Pilík (83. Macháček), Demeter, Rakovan, Očovan (90.+3 Janda) - Smola, Kuzmanovič (69. Šenkeřík). Trenér: Pihávek
Ústí nad Labem - Most 2:0 (2:0)
Branky: 20. Veverka, 34. Valenta z pen. Rozhodčí: Adam - Vlasjuk, Zeman. ŽK: Zukič, Veverka - Němec, Vojta. ČK: 33. Mujagič (Most). Diváci: 2006.
Ústí nad Labem: Novák - Zeman, Zukič, Valenta, Dvořák - Hovorka (65. Pavlíček), Peterka, Martykán, Volek - Veverka (86. Uka), Moulis (77. Hanich). Trenér: Bičovský.
Most: Belaň - Procházka, Novotný, Žižka, Řehák - Vojta, Lafrance, Pilař (68. Rosendo), Kotlan (46. Němec), Mujagič - Musil (60. Šraga). Trenér: Busta.

Reklama

Související témata: