Hlavní obsah

V poháru chceme Baník porazit, burcuje ústecký kouč Přerost

Ústí nad Labem

Fotbalisté Ústí nad Labem ztratili první místo v tabulce druhé nejvyšší soutěže, které naopak zaujal jejich přemožitel z Hradce Králové. „Chtěli jsme samozřejmě zůstat na špici. Nevyšlo to, klesli jsme na druhou příčku, ale tragédii ani vědu z toho neděláme," konstatoval ústecký trenér Lukáš Přerost.

Článek

Zmíněný duel měl určitě nadstandardní druholigové parametry. „Byli jsme sedmdesát minut lepší, jenže na držení míče a šance se nehraje. Prostě nám chyběla větší agresivita a možná někdy i štěstí v zakončení. Trefili jsme jen břevno," shrnul Přerost porážku 0:2. A přiznal rozporuplné pocity. „Na jednu stranu jsem kluky pochválil za herní projev a nasazení. Zároveň mě mrzí, že jsme nevyhráli. Přitom rozhodující gól jsme dostali po nenápadné akci," pokrčil rameny kouč.

Ústečtí navzdory prvnímu domácímu klopýtnutí se drží v popředí tabulky. „Naším cílem je pohybovat se nahoře a zabudovávat mladé hráče do kádru. Cesta je nasměrovaná dobře. Jen mě trápí marodka. A bohužel nám schází i koncový a soubojový útočník Smola, který je po operaci menisku. V pořádku nejsou ani Jursa a Šalda," upřesnil Přerost.

Ve středu čeká na ústecké fotbalisty zajímavá výzva. V Poháru České pošty přivítají prvoligový Baník Ostrava. Tedy soupeře, který v neděli trochu senzačně rozstřílel v lize favorizovaný Slovan Liberec 3:0.

„Tenhle výsledek je nečekaný a svědčí o ostravské motivaci zastavit svůj ligový pokles. Baník k nám přijede asi v dobré pohodě. Přesto ho chceme porazit a postoupit, což by byl dobrý dárek i pro naše fanoušky. Určitě k poháru přistoupíme s plnou zodpovědností. Zřejmě dostanou příležitost i hráči, kteří dosud tolik nenastupovali. A záležet bude i na zdravotním stavu. Zápas si půjdeme užít, jelikož na nás není vyvíjen žádný tlak," naznačil ústecký trenér odhodlání.

Reklama