Hlavní obsah

Budějovice - Vltavín 1:0Fotbalisté Českých Budějovic díky gólu v závěru porazili Vltavín

Praha

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v předehrávce 21. kola druhé ligy zásluhou gólu střídajícího Jana Hály v závěru utkání 1:0 Loko Vltavín. Udrželi se díky tomu v kontaktu s vedoucím duem Hradec Králové, Táborsko, na nějž v neúplné tabulce ztrácejí tři a dva body.

Článek

Na jihu Čech začal aktivněji nováček z Prahy a po jednom z rohů mohl vést, když domácí Lengyel trefil břevno vlastní branky. Po rohu nicméně zahrozili i domácí a na brankové čáře musel zasahovat brankář Vltavínu Čaba.

V druhém poločase hráli hosté na brejky a domácí dobývali jejich branku. Dočkali se v 78. minutě, kdy se po řadě zmatků k míči dostal Jan Hála, obešel dva soupeře a rozvlnil síť. "Klukům nemohu upřít snahu, ale bylo to hektické a splašené. Hráli jsme na dva útočníky a po změně stran jsme to oživili mladíky. Nakonec to dopadlo tak, že nás spasil sedmnáctiletý Jan Hála. Zaplaťpánbůh za tři body, ale výkon nebyl ideální," uvedl domácí kouč Luboš Urban.

Nováček soutěže Vltavín zůstal na sestupové patnácté pozici.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Vltavín 1:0 (0:0)
Branka: 78. J. Hála. Rozhodčí: Mikel - Plesar, Antoníček. ŽK: Brunclík, M. Hála - Komárek, Valíček.
Č. Budějovice: Křížek - M. Hála (73. Wermke), Lengyel, Deli, Machovec - Klesa, Brunclík (57. J. Hála), Benát, Chmelo - Linhart (57. Funda), Kalod. Trenér: Urban.
Vltavín: Čaba - Pozníček, Komárek, Ptáček, Hájek - Hodas, Pávek (84. Škorvánek), Valíček, Podzimek - Čermák (87. Mařík), Krimlák (84. Očovan). Trenér: Knížek.

Reklama

Související témata: