Hlavní obsah

V Sokolově o fotbalovém postupu do ligy nepřemýšlejí

Sokolov

Herní i výsledkový útlum potkal fotbalisty Baníku Sokolov v průběhu jarní části druhé nejvyšší soutěže. Momentálně figurují až na devátém místě tabulky, což je zřejmě horší postavení, než by se od západočeského klubu čekalo.

Článek

„V minulých sezónách jsme skončili třetí a čtvrtí a letos poznáváme, že ne pokaždé všechno vychází. Rozhodně nepřemýšlíme o postupu do první ligy. Takže nebudeme polemizovat nad tím, jestli jsme třeba ztratili šanci na přední umístění, a že ji získal někdo jiný z našich soupeřů," řekl pro Sport.cz Vítězslav Hejret, sportovní ředitel sokolovského klubu.

Mrzí ho ale nepřesvědčivé výsledky z poslední doby. „Nezvládli jsme zápasy na severu Čech - 0:5 ve Varnsdorfu a poté 0:2 v Ústí nad Labem, kde jsme znovu nevstřelili ani branku. I doma jsme poztráceli body po dvou remízách. V utkáních jsme byli lepší, což se však do výsledku nepromítlo," rekapituloval Hejret.

Sokolovští neztrácejí motivaci pro zbytek sezóny. „Je třeba mužstvo dobře připravit, což je spíš otázka pro trenéra. Hlavně se potřebujeme dostávat do gólových šancí, kterých jsme naposledy měli minimum. Naším cílem musí být zlepšení ofenzivní hry," zamyslel se sportovní ředitel.

O sokolovském fotbale se nedávno pozitivně psalo v souvislosti s tím, že v Baníku nastartovali svoje kariéry nejen Petr Jiráček, ale po něm i Vladimír Darida a Patrik Hrošovský. Ti potom zazářili ve Viktorii Plzeň. „Jsme rádi, že jsme tuto trojici svým způsobem připravili pro velký fotbal. Byť Darida a Hrošovský byli v Sokolově jen krátce na hostování, udělali razantní pokrok. Věřím, že by Plzeň v létě mohla k nám poslat další mladíky na rozehrání. I v takové spolupráci s ligovými týmy vidíme smysl druholigových klubů," zakončil Hejret.

Reklama

Související témata: