Hlavní obsah

Plzeň spolupracuje s Mostem, její mladíci si zahrají druhou ligu

Most

Se zajímavou novinkou vstoupili fotbalisté Baníku Most do přípravy na nadcházející sezónu. Tradiční severočeský klub, který působil i v první lize, bude spolupracovat s Viktorií Plzeň. Naplněním vzájemné dohody by mělo být působení nadějných plzeňských hráčů v mosteckém dresu. Druhá nejvyšší soutěž, v níž Most účinkuje, je ideální možností k růstu talentů po boku zkušenějších fotbalistů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

I záložník Patrik Hrošovský začínal ve druhé lize.

Článek

„Viktoria Plzeň patří ke špičce českého fotbalu, klub se prosazuje i na evropské scéně. Kromě toho, že má ve svém středu reprezentanty a osvědčené ligové fotbalisty, disponuje i nadějným mládím. A právě osm až devět kluků z Plzně se už zapojilo do přípravy v Baníku," uvedl Anton Stehlík, sportovní manažer mosteckého fotbalu.

Za Most se budou snažit prosadit např. brankář Mandous, bosenský záložník Veselinovič, Hrdlička, Chocholoušek a další. „Mandous má za sebou už roční hostování v Bohemians Praha, takže ve Fotbalové národní lize není novou tváří," připomněl Stehlík. Výrazem spolupráce bylo i úvodní vzájemné přípravné utkání obou celků.

V létě nezahálí ani Baník Sokolov, který změnil trenéra. Aleše Jindru nahradil Daniel Šmejkal. Bývalý hráč Plzně a pražské Slavie působil v minulosti jako asistent trenéra v několika klubech, naposledy vedl juniorku pražské Slavie. V Sokolově si od něj slibují, že zvedne herní úroveň mužstva.

Frťala odmítl Tbilisi a zůstává ve Varnsdorfu

FK Ústí nad Labem povede i nadále trenér Lukáš Přerost. Jednou z nových tváří je i záložník Petr Dolejš, který hrál první ligu za Teplice, hostoval i v jiných týmech a na trávník se vrací po dlouhodobém zranění. „Těšíme se, že si zahrajeme v Nymburce se Slovanem Liberec, prověrkou bude i derby s Mostem v Modré u Děčína," upřesnil Přerost zajímavý program přípravy.

S elánem odstartoval letní přípravu také FK Varnsdorf, čtvrtý celek minulého ročníku FNL. Trenérem zůstává Zdenko Frťala, který měl i nabídku od kouče Michala Bílka na post jeho asistenta v Dinamu Tbilisi. „S Míšou jsem byl kdysi v Blšanech, v Plzni, Spartě i v Ružomberoku. Vážím si toho, že mě znovu oslovil, ale rozhodl jsem se pro setrvání v Česku, kde mohu pracovat jako hlavní trenér. Ve Varnsdorfu chci navázat na loňskou sezónu," řekl Frťala na turnaji v Dubí u Teplic.

Reklama

Související témata: