Hlavní obsah

Třinec - Žižkov 0:0Žižkov opět ztratil, Podrazký neproměnil penaltu

Třinec
Aktualizováno

Viktoria Žižkov v utkání 11. kola FNL uhrála pouze bezbrankovou remízu na hřišti Třince. Největší příležitost ke skórování měl v první půli Podrazký, který neproměnil pokutový kop. Třinec čeká na výhru už šest kol. Naopak popáté za sebou vyhrála Olomouc, která doma přehrála Kolín 4:1. Vyhrály i Táborsko 4:2 ve Vlašimi, Karviná 4:2 ve Frýdku-Místku a Varnsdorf, který se po vítězství 1:0 v Opavě udržel v čele tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Viktorie Žižkov Miroslav Podrazký.

Článek

Žižkov po remíze s Mostem a domácí prohře se Znojmem potřeboval zabrat a v úvodu si vytvořil dvě velké šance, ve kterých však neuspěl útočník Voltr. Ve druhém případě ho skvěle vychytal brankář Rohel, který zazářil zejména v 37. minutě, kdy chytil Podrazkému pokutový kop za faul Kubáně na Súkenníka.

Nakonec mohl výhru slavit domácí Třinec, když si v poslední minutě udělal střídající Smetana místo ve vápně, ale ve velké šanci hlavičkoval těsně nad branku.

Sigma měla doma s Kolínem v úvodu problémy a dokonce prohrávala po gólu Macháčka. Jenže Olomouc ještě do poločasu srovnala, když Ordoš hlavou zužitkoval rohový kop. Převaha pak Sigmě přinesla pokutový kop za faul na Housku a reprezentant do 21 let Plšek se nemýlil.

Definitivně rozhodnuto bylo v 63. minutě, kdy utekl Vašíček a v jasné šanci ho fauloval brankář Pechatý. Následovala červená karta a další pokutový kop, který znovu Plšek využil. Přesilovou hru pak Olomouc využila ještě jednou zásluhou Rolince.

Karviná o výhře ve Frýdku-Místku rozhodla už v první půli, ve které nastřílela čtyři góly. Dvakrát se trefil Budínský, po gólech přidali Urgela a Eismann. Domácí jen snížili a se zápasem už nic neudělali ani poté, co Karviná v 69. minutě přišla o vyloučeného Cvernu. Přesilovou hru využili jen jednou zásluhou Hykela.

To Táborsko se na výhru 4:2 ve Vlašimi nadřelo více. Sice brzy vedlo o dva góly, ale Vlašim stihla ještě do poločasu srovnat díky dvěma trefám Hronka. Rozhodující moment přišel v 59. minutě po gólu Strnada. Chvíli na to udělala Vlašim chybu v rozehrávce a Javorek definitivně pojistil vítězství.

V Opavě měli šance převážně domácí, ale nedokázali se prosadit. A tak v 77. minutě přišel trest. Po závaru ve vápně se dostal míč k Breitemu a ten patičkou překvapil opavského gólmana. Vzápětí mohl srovnat Metelka, ale zblízka přestřelil. Pro Varnsdorf to byla čtvrtá výhra v řadě.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Jech - Vlasjuk, Kotalík. ŽK: Vomáčka, Matoušek, Hupka - Podrazký, Karafiát. Diváci: 526.
Třinec: Rohel - Velner, Matoušek, Vomáčka, Čelůstka, Kubáň - Kundrátek (71. Smetana), Hupka, Ceplák (86. Málek), Lukáš (77. Malíř) - Joukl. Trenér: Kalivoda.
Žižkov: Holý - Dressler, Hovorka, Šťastný, Podzimek (83. Bartošák) - Súkenník, Opluštil, Karafiát, Podrazký (71. Marek), Bazal - Voltr (90. Bodeček). Trenér: Trpišovský.
Sigma Olomouc - Kolín 4:1 (1:1)
Branky: 53. a 64. obě z pen. Plšek, 41. Ordoš, 79. Rolinc - 22. Macháček. Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Melichar. ŽK: Plšek, Ordoš, Vašíček - Jelínek, Janec, Kabele. ČK: 62. Pechatý (Kolín). Diváci: 2388.
Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Zahradníček (65. Varadi), Houska (76. Habusta), Plšek, Ordoš, Navrátil - Vašíček (71. Rolinc). Trenér: Kalvoda.
Kolín: Pechatý - Šimkovský, Petrášek, Biško, Janec - Bláha (59. Böhm), Kabele, Kučera, Macháček (72. Jukl), Jelínek - Hurka (63. Kubát). Trenér: Veselý.
Vlašim - Táborsko 2:4 (2:2)
Branky: 18. a 37. Hronek - 12. a 68. Javorek, 10. Hric, 59. Strnad. Rozhodčí: Adámková - Caletka, Machálek. ŽK: Grajciar, Janda - Divíšek, Javorek, Džafič. Diváci: 680.
Vlašim: Fendrich - Petrů, Simerský, Štochl, Starý - Putz - Kučera (63. Janda), Hronek, Grajciar, Průcha (79. Barák) - Jakubov (63. Matějka). Trenér: Petržela.
Táborsko: Toma - Džafič, Hric (70. Presl), Ciferský, Divíšek - Sladký - Ciku (51. Nešický), Traore, Javorek, Tusjak - Strnad (81. Musiol). Trenér: Frňka.
Frýdek-Místek - Karviná 2:4 (1:4)
Branky: 34. Halaška, 77. Hykel - 4. a 39. Budínský, 20. Urgela, 42. Eismann. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Urban. ŽK: Zapalač, Pribula - Janíček, Cverna. ČK: 69. Cverna. Diváci: 1742.
Frýdek-Místek: Mihálek - Švrček (86. Silveira), Uvíra, Žídek, Literák - Zapalač (46. Vašenda), Mozol, Pribula, Talián, Halaška - Ilko (31. Hykel). Trenér: Goffa.
Karviná: Lipčák - Cverna, Růžička, Trousil, Eismann - Janíček (56. Vaněk), Daníček, Budínský (87. Skwarczek), Zelený - Urgela (84. Jurdík), Hatok. Trenér: Weber.
Opava - Varnsdorf 0:1 (0:0)
Branka: 77. Breite. Rozhodčí: Julínek - Peřina, Antoníček. ŽK: Horka, Svatonský, Kuzmanovič - Schubert, Jurča. Diváci: 1926.
Opava: Květon - Pospěch, Dvorník (82. Svatonský), Mikula, Čelůstka - Metelka, Horka (70. Grussmann) - Vavřík (63. Kuzmanovič), Ševčík, Schaffartzik - Mrázek. Trenér: Baránek.
Varnsdorf: Porcal - Novotný, Zieris, Kouřil, Tvaroha - Breite, Janoušek, Daníček (89. Landovský), Rudnytskyy - Martan (83. Durdevič), Schubert (56. Jurča). Trenér: Frťala.

Reklama