Hlavní obsah

Znojmo - Sokolov 2:0Znojmo zdolalo Sokolov a slaví první domácí výhru

Znojmo/Most

Fotbalisté Znojma v 11. kole druhé ligy porazili Sokolov 2:0 a na pátý pokus se dočkali premiérového domácího vítězství v sezoně. Hosté naopak prohráli druhé z posledních tří utkání ve Fotbalové národní lize. Ve druhém dnešním zápase Most na svém hřišti remizoval 0:0 se Zlínem a prodloužil sérii bez vítězství na šest utkání.

Článek

Znojmo začalo hodně aktivně. Několik střel ještě zneškodnil hostující brankář Belaň, než ve 20. minutě poprvé kapituloval po samostatném úniku Pázlera.

Po několika šancích na obou stranách se skóre podruhé změnilo až v 72. minutě, když Jonov z penalty potrestal faul na Kovačiče. Sokolov tak poprvé v druholigové historii ve Znojmě nebodoval a je šestý o jednu pozici a bod za jihomoravským celkem.

Most měl největší možnost v 55. minutě, jenže Kurtaj z penalty netrefil branku. Zlín pak v závěru ještě zachránilo břevno po Mlikově hlavičce. Baník zůstává čtrnáctý a má bodový náskok na sestupové pásmo. "Ševci" počtvrté za sebou neprohráli a jsou v tabulce sedmí.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Znojmo - Sokolov 2:0 (1:0)
Branky: 20. Pázler, 72. Jonov z pen. Rozhodčí: Zeman - Nenadál, Ratajová. ŽK: Pázler, Hříbek, Žondra, Ledecký - Čada. Diváci: 1082.
Znojmo: Andrejko - Hříbek, Odehnal, Jonov, Helísek - Kovačič (90.+1 Hrazdílek), Okleštěk, Lacko - Stáňa (70. Ledecký), Žondra, Pázler (88. Yilmaz). Trenér: Machala.
Sokolov: Belaň - Blažek, Vondráček, Hofmann, Hrubý - Čada, Ouedraogo (18. Vaněček) - Machek (69. Šamánek), Dvořák II (82. Kobylík), Pouček - Červenka. Trenér: Šmejkal.
Most - Zlín 0:0
Rozhodčí: Franěk - Fišer, Kubr. ŽK: Mlika - Živulič, Pazdera, Malý, Benčík. Diváci: 436.
Most: Mandous - Ba, Santos, Běloušek, Avdič - Petráček (65. Hoffman), Kurtaj (87. Maruna), Schůt, Veselinovič (75. Řehák) - Jiří Procházka, Mlika. Trenér: Jerat.
Zlín: Žukowski - Benčík, Hubáček, Malý, Pazdera - Chmelo (63. Kurtin), Matějov, Hájek (85. Motal), Živulič - Malcharek, Kraut (56. Poznar). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: