Hlavní obsah

Mostečtí fotbalisté ještě očekávají dvě posily z Plzně

Most

Baník Most půjde do jarní části Fotbalové národní lize bez osvědčeného střelce Jiřího Mliky. Ale vedení klubu je s jeho odchodem smířeno. „Jirka byl u nás na hostování ze Sokolova. Věděli jsme, že hodlá v zimě zamířit do zahraničí a že odejde do Rakouska. Proto jsme jeho působení v Mostě uzavřeli,“ ozřejmil sportovní manažer severočeského týmu Anton Stehlík mladší odchod zkušeného útočníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zoran Danoski v dresu Příbrami.

Článek

Ale Baník sehnal posily. „Tou hlavní je Zoran Danoski, který by měl po návratu z Příbrami zkvalitnit ofenzivu. Věřím, že do týmu zapracujeme i Senegalce Falla ze Zbrojovky Brno, jehož se nám povedlo přivést na hostování. Zkoušeli jsme i Němce Holze. Dal sice v přípravném utkání gól, ale nebudeme ho angažovat. Není to zrovna ten pravý, kdo by mohl být tahounem v boji o záchranu," vysvětlil Stehlík.

Mostečtí se upínají ke spolupráci s Viktorií Plzeň, lídrem Synot ligy. „Máme domluvené, že nám po svojí přípravě poskytne dva hráče. Tím by měl být náš kádr uzavřen. Nechceme zopakovat podzimní model, kdy jsme měli osmadvacet hráčů a mnozí ze širší soupisky vypomáhali Lokomotivě Chomutov. Tentokrát budeme pracovat jen s užším kádrem a jen s těmi, kteří budou k dispozici pro naše áčko," naznačil manažer.

Mostecký tým vede od půlky podzimu německý trenér Wolfgang Jerat, který v pondělí 9. února oslavil šedesátiny. „Nejlepším dodatečným dárkem by pro něj byla záchrana, o níž se popereme," prohodil Stehlík.

Pohled na tabulku vnímá realisticky. „Jsme čtrnáctí. Tohle postavení trvá už tři měsíce a nic se na tom nezmění až do prvního jarního kola. Náš klub má zkušenosti s bojem o záchranu z minulých sezón. Pokaždé jsme to zvládli. V tom je asi výhoda oproti ostatním aspirantům sestupu, kteří na to nejsou zvyklí. Mám tím na mysli třeba předposlední Ústí nad Labem, jež dříve patřilo spíše na špici. Budu jim fandit, aby se udrželi, ale nejdřív budu fandit nám," dodal mostecký manažer s mírným úsměvem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články