Hlavní obsah

Zlín vítězí na všech frontách, Kopečný a Páník posbírali ocenění za březen

Zlín

Báječně jaro si užívají fotbalisté Zlína. V tabulce druhé nejvyšší soutěže jim patři již druhá, postupová příčka. Není tedy divu, že jejich vzestup se projevil také v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) za březen. Hráčem měsíce ve Fotbalové národní lize byl zvolen zlínský záložník Miloš Kopečný, trenérem pak zlínský Bohumil Páník.

Foto: LFA

Dvojice oceněných, Bohumil Páník a Miloš Kopečný.

Článek

Ševci míří výš. "Žádné odklady, hráči potřebují okamžitou výzvu. Zkusíme postoupit hned letos," vyhlásil na startu jara kouč Bohumil Páník.

Jeho slova padla na úrodnou půdu, Zlín vyletěl tabulkou rychle vzhůru. Vůbec poprvé v historii druholigové ankety tak ocenění získali dva zástupci z jednoho klubu.

Jedním z vydařených Páníkových tahů je právě objev Miloše Kopečného, který na podzim ve Zlíně působil, avšak nedostával prostor a odešel do Hulína. Po změně trenérů si jej Páník pozval na testy a následně ponechal pro druholigový kádr, přičemž hned v prvním mistrovském duelu dostal Kopečný důvěru a nastoupil v základní sestavě. A rozhodně nezklamal, svými výkony si řekl o stabilní místo v elitní jedenáctce.

Páník převzal mužstvo z pozice sportovního ředitele během zimní přestávky a jarní výsledky ukazují, že se jedná o pozitivní změnu. Čtyři zápasy, čtyři výhry a skóre 14:1 asi mluví za vše.

Reklama

Související témata: