Hlavní obsah

Karviné chci pomoct do první ligy, říká útočná posila Zbyněk Pospěch

Karviná

Třetí tým Fotbalové národní ligy Karviná získal pro jarní část sezóny útočníka Zbyňka Pospěcha. Třiatřicetiletý bývalý hráč Slavie či Dukly Praha bude v Karviné hostovat nejméně do konce jarní části. „Mám rád, když se o něco hraje a v Karviné chtějí postoupit,“ vysvětloval přesun z Opavy Zbyněk Pospěch, který hned v prvním přípravném utkání proti Zbrojovce Brno (2:2) vstřelil gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Zbyněk Pospěch ještě v dresu Dukly.

Článek

V průběhu podzimu jste po zranění naskočil do týmu Opavy, dal pět branek v devíti zápasech, přesto měníte dres. Proč?

Po sezóně mi volal pan Vlk (sportovní manažer MFK Karviná), jestli bych neměl zájem jít do Karviné, že mají ambice postoupit do ligy. A protože v Opavě ty ambice nebyly a o postup se nehrálo, tak mě to zaujalo. V Opavě jsme byli s panem Hájkem domluveni jen na smlouvě do konce roku a bylo asi jasné, že odejdu. První jednání s Karvinou po sezóně nevyšly, ale pak jsme se přece jen domluvili, že na půl roku zůstanu.

Byly ambice Karviné tím hlavním důvodem?

Vždy jsem měl a pořád mám rád, když se o něco hraje. Ať to bylo o titul, nebo i klidně o sestup. Až pod tlakem se každý ukáže, zda ten fotbal umí. V Karviné se hraje o postup, což je samozřejmě lepší, než kdyby se hrálo o záchranu, kluci na podzim předváděli výborný fotbal, dostávali málo gólů. Staví se tady navíc krásný stadión, na kterém chce Karviná hrát ligu a já jsem tady proto, abych jim pomohl postup vybojovat.

K tomu budou potřeba vaše góly, které od vás budou fanoušci očekávat. Jste na to připravený?

Celou kariéru jsem byl střelec, nebo jsem se o to alespoň snažil. Poslední roky mi to tam docela padalo, tak věřím, že se mnou udělali dobrý tah. Hráči, který by mi ty góly mohli připravit, tady jsou. Tým je kvalitní, hraje výborný a přímočarý styl. Myslím, že by mi to mohlo vyhovovat a týmu góly pomůžu.

V Opavě jste už zůstat nechtěl? Po zranění vám umožnili se rozehrát a vy jim teď utíkáte.

Byl jsem tam domluvený jen na půl roku. Honza Baránek mi dal šanci po zranění s týmem trénovat a pak jsme se domluvili, že jim i pomůžu v zápasech. Jestli Opava chtěla, nebo nechtěla, je už jedno. Jsem v Karviné a tak to zůstane.

Hned v prvním přípravném zápase proti Zbrojovce Brno jste nastoupil s kapitánskou páskou. Tolik si vás váží?

To nevím (smích). Trenér řekl, že budu kapitánem, tak jsem si ji vzal. Možná, že jsem nejstarší, nebo abych dal něco do kasy.

Úvod vám vyšel, hned po pěti minutách jste dal gól.

Byl jsem u toho, ale spíše to byl vlastní gól. Takže samozřejmě, že můžu říct, že to byl můj gól. Důležitější ale bylo, že jsme vedli.

Ve třetím jarním kole Fotbalové národní ligy jede Karviná do Opavy. Těšíte se?

Velmi. Opava je moje srdcová záležitost a budu se tam chtít předvést. Bude to specifický zápas a určitě vypíšu nějakou prémii. Ale neupínám se jen k tomuto zápasu, chci být platný celé jaro.

Reklama